Acasa Eveniment Percheziţii DIICOT în Prahova şi Bihor la o reţea suspectată de fraude informatice

Percheziţii DIICOT în Prahova şi Bihor la o reţea suspectată de fraude informatice

3 min read
0
0
158

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi Oradea au făcut, marţi, 13 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de fraude informatice pentru obţinerea de credite on-line. Cei vizaţi ar fi introdus în aplicaţiile informatice ale instituţiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au făcut, marţi, 9 percheziţii domiciliare în judeţul Prahova şi 4 percheziţii în judeţul Bihor, la persoane bănuite de fraude informatice.

Potrivit DIICOT, în perioada 2015-2017, 7 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat pe parcurs şi alte persoane.

”Activitatea grupului consta în obţinerea, în mod ilicit, de credite on-line de la instituţii financiare nebancare din România. Persoanele bănuite ar fi utilizat, iniţial, propriile date de identificare sau date de identificare aparţinând altor persoane, precum şi adeverinţe de salariat şi extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicaţii informatice”, anunţă DIICOT.

Ulterior, cei vizaţi ar fi introdus în aplicaţiile informatice ale instituţiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.

În urma percheziţiilor fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile şi sisteme informatice care ar fi fost utilizate în activitatea infracţională.

De asemena, au fost puse în executare 19 mandate de aducere pe numele membrilor grupului, precum şi pe numele celor care i-ar fi sprijinit, prin punerea la dispoziţie, în mod repetat, de documente de identitate şi conturi bancare.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi fals informatic.

La percheziţii au participat şi jandarmi.

Imagini – versiunea pentru download

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Bărbat găsit spânzurat pe un pod de cale ferată

Un bărbat de 59 de ani a fost găsit spânzurat, joi, de balustrada unui pod de cale ferată,…