Acasa Eveniment Percheziţii domiciliare în Prahova și București la persoane implicate în traficul de migranţi

Percheziţii domiciliare în Prahova și București la persoane implicate în traficul de migranţi

8 min read
0
0
65

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră împreună cu poliţişti din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O., sub coordonarea unui procuror din Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au desfăşurat percheziţii domiciliare la două locaţii din Bucureşti şi judeţul Prahova în vederea continuării documentării activităţii infracţionale a unor persoane implicate în traficul de migranţi.
Începând cu luna august 2020, ca urmare a cooperării cu autorităţile de frontieră bulgare, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi S.C.C.O. Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror din Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a unor cetăţeni români care aveau ca preocupare infracţiuni din sfera traficului de migranţi.
Astfel, în cadrul operaţiunii au fost monitorizaţi mai mulţi cetăţeni români, domiciliaţi pe raza mun. Bucureşti, jud. Constanţa, Dâmboviţa şi Prahova, şi o persoană de naţionalitate greacă, care ajutau cetăţeni vietnamezi să ajungă ilegal în vestul Europei. Aceştia erau transportaţi din Grecia în România, iar ulterior încercau sa-i ca destinaţie finală Germania.
În a doua jumătate a anului, persoanele implicate au efectuat mai multe transporturi cu cetăţeni vietnamezi, unul dintre cazuri fiind înregistrat în data 25.09.2020, când în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost descoperiţi ascunşi, într-un microbuz încărcat cu fructe, condus de un cetăţean grec, şapte cetăţeni vietnamezi. Aceştia fuseseră ascunşi în mijlocul de transport în Grecia, cu intenţia de a ajunge în Germania.
În urma activităţilor operative derulate în acest caz, la data de 13.10.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II a fost depistat un transport ilegal cu nouă migranţi de naţionalitate vietnameză ascunşi, şase bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani. Aceştia erau intraţi legal în ţara noastră, în baza unor vize eliberate în scop de muncă.
În acelaşi timp, liderul grupării, care se afla într-un autoturism ce avea rol de antemergător pentru microbuzul în care se aflau migranţii, a fost oprit în trafic, în Oradea, în momentul în care organiza activitatea infracţională şi intenţiona să părăsească ulterior teritoriul României cu destinaţia Germania. Faţă de acesta şi faţă de conducătorul autoutilitarei poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, cei doi aflându-se sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Pentru întregirea materialului probator şi tragerea la răspundere penală a celorlalte persoane implicate, la data de 22.10.2020,în baza mandatelor emise de către instanţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat două percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Prahova, la una dintre locaţii folosită de către membrii grupării în scopul adăpostirii migranţilor fiind depistaţi cazaţi 10 cetăţeni din Vietnam cu vize de muncă. De asemenea, în urma acestor activităţi au fost ridicaţi aproximativ 10.000 de lei, 6.200 de euro şi 1.300 de dolari.
Au fost puse în aplicare trei mandate de aducere fiind aduse la audieri trei persoane, doi cetăţeni români şi un vietnamez. Două dintre persoane au fost reţinute, fiind prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, în vederea punerii în mişcare a acţiunii penale, audierii şi a luării unei măsuri preventive.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precum şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcţia pentru Imigrări Bucureşti, cercetările cu privire la statutul cetăţenilor străini pe teritoriul României fiind continuate de către această instituţie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Dosarul de corupţie al Andreei Cosma, revine la Curtea de Apel Ploieşti

Dosarul în care fosta deputată PSD, Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliulu…