Acasa Eveniment Percheziţii în Prahova la persoane bănuite de furt prin metoda „pomana”

Percheziţii în Prahova la persoane bănuite de furt prin metoda „pomana”

3 min read
0
0
47

Poliţiştii prahoveni efectuează, miercuri, două percheziţii la persoane bănuite de furt prin metoda ‘pomana‘, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la aproximativ 60.000 lei.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-mai, cei în cauză, sub pretextul că intenţionează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuinţe, iar după ce l-au obţinut, au oferit victimelor o sumă de bani cu acelaşi titlu, folosind însă o bancnotă de valoare mare la care au solicitat rest, cu scopul de a identifica locul în care sunt ţinuţi banii.
Ulterior, ar fi creat un pretext pentru a îndepărta persoanele vătămate din încăpere, una din persoanele bănuite reuşind să sustragă restul de bani.
Prin activitatea infracţională ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei, arată sursa citată.
Trei persoane vor fi duse la audieri.
La percheziţii participă şi jandarmi.

Metoda „Pomana” reprezintă o nouă găselniță a infractorilor. Cum acționează hoții? Un grup format din două-trei persoane bat la ușa victimelor, cu precădere în atenția lor sunt persoanele vârstnice, și sub pretextul oferirii unor produse/bunuri/bani pentru pomenirea morților li se permite accesul în locuință.

Din acel moment o parte dintre infractori distrag atenția potențialilor păgubiți, iar ceilalți, profitând de neatenția locatarilor caută bunuri/valori pe care le pot sustrage (de regulă bani și bijuterii).

În ultimii doi ani, au fost sesizate mai multe cazuri de furturi din locuințe prin această metodă. Interesant este că anchetatorii nu au reușit prinderea până la acest moment a făptașilor. Furturile au fost înregistrate și în orașele Vălenii de Munte și Slănic, dar și în municipiile Ploiești și Câmpina.

IPJ Prahova atrage atenția cetățenilor cu privire la riscul pe care îl presupune permisiunea persoanelor necunoscute de a pătrunde în locuință, mai transmite sursa citată.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…