Acasa Eveniment PERCHEZIŢII în PRAHOVA la persoane bănuite de PROXENETISM prin metoda „LOVERBOY”

PERCHEZIŢII în PRAHOVA la persoane bănuite de PROXENETISM prin metoda „LOVERBOY”

3 min read
0
0
254

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Ploieşti au efectuat 12 percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite că ar fi racolat tinere prin metoda „loverboy”, iar apoi le-ar fi exploatat sexual în Austria şi România.
Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au documentat activitatea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism.
Astfel, la data de 1 august 2018, poliţiştii au efectuat 11 percheziţii în ţară, 10 în Prahova şi una în Braşov, la persoane bănuite că ar face parte din grupul vizat.
De asemenea, alţi doi poliţişti au participat la o percheziţie pe teritoriul Austriei, activitate desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor BKA Austria şi LKA Viena. Colaborarea cu autorităţile austriece s-a derulat în baza unui ordin european de anchetă.
De la imobilele percheziţionate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 6 telefoane mobile, o tabletă, 16 cartele SIM, înscrisuri şi 2.415 euro.
Din anchetă au rezultat indicii că membrii grupării ar fi racolat, prin metoda „loverboy”, şi exploatat sexual mai multe tinere, pe teritoriul României şi Austriei.
Pe numele a şapte persoane au fost emise mandate de arestare preventivă, acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi proxenetism.
Mandatele de percheziţie au fost puse în aplicare cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…