Acasa Justiție Percheziţii la Direcția Permise. Sunt vizaţi 6 angajaţi MAI şi 7 instructori pentru obţinere de permise în mod fraudulos

Percheziţii la Direcția Permise. Sunt vizaţi 6 angajaţi MAI şi 7 instructori pentru obţinere de permise în mod fraudulos

3 min read
0
0
156

DNA audiază, vineri, șase angajaţi ai MAI şi şapte instructori auto, în urma unor percheziţii efectuate la sediul DRPCIV Giurgiu, potrivit unor surse judiciare. Ofițerii DGA îi suspectează că au eliberat ilegal permise de conducere contra unor sume de bani.
Conform sursei citate, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor DNA, au efectuat joi noapte 26 de percheziţii la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autoturismelor (DRPCIV) Giurgiu, într-un dosar privind obţinerea de permise auto în mod fraudulos.

Şase polițiști, printre care şi șeful serviciului de permise auto, și şapte instructorii auto din Giurgiu au fost aduși la București și audiați toată noaptea.

Ei sunt acuzați că ar fi luat bani de la elevi care doreau să trecă examenul de permis, chiar dacă nu știau să conducă sau să citească semnele de circulație.

Cei care doreau să obțină permisul de conducere fără niciun fel de efort, trebuiau să scoată 500 de euro din buzunar, acesta era prețul obișnuit în Giurgiu. Dădeau banii instructorilor, iar mai departe ajungeau la polițiști. Întreaga rețea a fost descoperită printr-un flagrant.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, alături de procurorii DNA, i-au surprins pe polițiști chiar în momentul în care luau mită de la instructori.

Este unul dintre cele mai mari dosare în care sunt implicați polițiști de la serviciul permise, după ce în Pitești zeci de persoane au fost condamnate pentru aceleași infracțiuni.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au percheziționat locuințele a șase polițiști și a șapte instructori auto.

Sunt suspiciuni că instructorii auto primeau bani, pe care îi dădeau mai departe polițiștilor, pentru ca elevii mai puțin silitori să treacă de „traseu” și să ia permisul de conducere.

Toate cele 13 persoane vor fi duse la DNA pentru audieri.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…