Acasa Justiție PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE CU CONSECINŢE DEOSEBIT DE GRAVE -VIDEO

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE CU CONSECINŢE DEOSEBIT DE GRAVE -VIDEO

5 min read
0
0
113

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău, efectuează 30 de percheziţii, în 6 judeţe, inclusiv Prahova, şi în Bucureşti, în cadrul unui dosar penal de de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, efectuează 30 de percheziţii imobiliare la domiciliile a 17 persoane bănuite de fapte de înşelăciune, respectiv la sediile/punctele de lucru aparţinând a 10 persoane juridice.
Activităţile se desfăşoară în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Galaţi, Călăraşi, Teleorman şi Arad, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.
Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, începând cu luna septembrie 2019, o parte dintre bănuiţi ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, grup la care, ulterior, ar fi aderat şi alte persoane.
Aceştia ar fi acţionat în calitate de reprezentanţi ai 7 persoane juridice înregistrate în Bucureşti, în numele cărora ar fi desfăşurat acte de comerţ, respectiv lansarea de comenzi şi achiziţionarea de diferite mărfuri.
Pentru plata acestora, ar fi fost emise instrumente de plată (bilete la ordin sau file CEC), cunoscând că la termenul scadent nu va exista disponibil în conturile bancare pentru decontare.
În derularea relaţiilor comerciale cu păgubiţii, membrii grupării şi-ar fi declinat identităţi şi calităţi mincinoase (director de vânzări, responsabil de achiziţii), inducând şi menţinând în eroare reprezentanţii acestora.
De asemenea, i-ar fi determinat să accepte condiţii contractuale pe care nu ar fi avut intenţia să le respecte, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste.
Prin această modalitate ar fi reuşit să inducă în eroare, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, 63 de persoane juridice, prejudiciul cauzat, până la acest moment, fiind de 5.652.159,79 lei.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 17 persoane.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, SCCO Vrancea, SCCO Călăraşi, SCCO Teleorman şi SCCO Arad, al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Bucureşti şi 4 judeţe, inclusiv Prahova, la persoane care confecţionau ţigări fără a plăti taxe

Poliţiştii au efectuat, joi, 16 percheziţii în Bucureşti şi în patru judeţe, la persoane c…