Acasa Eveniment Peste 1.500 de apeluri la serviciile Ambulanţei Prahova înregistrate în perioada sărbătorilor pascale

Peste 1.500 de apeluri la serviciile Ambulanţei Prahova înregistrate în perioada sărbătorilor pascale

2 min read
0
0
21

Potrivit unui raport publicat, marţi, de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, în intervalul 6-9 aprilie au fost primite 1.559 de solicitări care au fost rezolvate cu 263 de echipaje, numărul de cereri de intervenţie crescând cu 3,93% faţă de acelaşi interval al anului trecut.
Pe primul loc au fost apelurile pentru afecţiuni generate de excesele alimentare – 9,68% (151 de cazuri), urmate de solicitări pentru afecţiunile cardiace – 5,45% (85 cazuri) şi de solicitările pentru afecţiunile generate de accidente rutiere (34 de victime).
SAJ Prahova precizează că în această perioadă a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă la 26 de accidente în care au fost implicate 54 de persoane, numărul de victime dublându-se în comparaţie cu anul trecut.
De asemenea, echipajele medicale au intervenit în cazul a 15 stopuri cardio-respiratorii la care s-au iniţiat manevre de resuscitare fără succes, creşterea înregistrată la acest capitol în comparaţie cu intervalul similar de anul trecut fiind de 300%, informează sursa citată, potrivit Agerpres.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Check Also

Familie atacată în gospodărie de un urs

O femeie în vârstă de 52 de ani şi soţul acesteia, de 58 de ani, din satul Plăieţu, comuna…