Acasa Eveniment Peste 1.500 de apeluri la serviciile Ambulanţei Prahova înregistrate în perioada sărbătorilor pascale

Peste 1.500 de apeluri la serviciile Ambulanţei Prahova înregistrate în perioada sărbătorilor pascale

1 min read
0
0
137

Potrivit unui raport publicat, marţi, de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, în intervalul 6-9 aprilie au fost primite 1.559 de solicitări care au fost rezolvate cu 263 de echipaje, numărul de cereri de intervenţie crescând cu 3,93% faţă de acelaşi interval al anului trecut.
Pe primul loc au fost apelurile pentru afecţiuni generate de excesele alimentare – 9,68% (151 de cazuri), urmate de solicitări pentru afecţiunile cardiace – 5,45% (85 cazuri) şi de solicitările pentru afecţiunile generate de accidente rutiere (34 de victime).
SAJ Prahova precizează că în această perioadă a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă la 26 de accidente în care au fost implicate 54 de persoane, numărul de victime dublându-se în comparaţie cu anul trecut.
De asemenea, echipajele medicale au intervenit în cazul a 15 stopuri cardio-respiratorii la care s-au iniţiat manevre de resuscitare fără succes, creşterea înregistrată la acest capitol în comparaţie cu intervalul similar de anul trecut fiind de 300%, informează sursa citată, potrivit Agerpres.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Doi dintre cei trei minori cercetaţi pentru terorism au fost reţinuţi

Doi dintre cei trei minori cercetaţi pentru terorism, după ce au ameninţat în mai multe râ…