Acasa Economic Peste 100 de sancțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate, ieri, în Ptahova

Peste 100 de sancțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate, ieri, în Ptahova

4 min read
0
0
336

Activățile de control în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, transport public au continuat și în cursul zilei de ieri în scopul prevenirii, verificării și sancționării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 și încălcarea normelor privind contextul actual.

Aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ al Județului Prahova, Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat activități de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă.

Echipele au verificat 169 de obiective/locații, dintre acestea 109 societăți comerciale și 10 mijloace de transport în comun, fiind legitimate peste 450 de persoane și verificate în total 94 de autovehicule. Din păcate, amenzile au curs, fiind date 107 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 28 pentru fapte de natură economică, 69 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor fiind de 75.600 lei.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 10 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală (nu au purtat masca de protecție), acestea fiind sancționate contravențional (avertisment) și o societate comercială care nu a respectat măsura privind suspendarea consumului produselor alimentare și al băuturilor alcolice și nealcolice, în spațiile comune de servire a mesei, din interiorul clădirilor.

În Bușteni, au fost depistate patru persoane care consumau băuturi alcoolice și nealcoolice în interiorul unei cafenele. Atât cele patru persoane, cât și administratorul societății au fost avertizați cu privire la respectarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 și a actelor normative complementare, în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, au fost executate și controale în trafic privind respectarea normelor de circulație rutieră pe drumurile publice, fiind aplicate peste 180 de sancțiuni conducătorilor auto care nu au respectat prevederile O.U.G. nr.195/2002.  Astfel, a fost depistat un bărbat care conducea un autovehicul pe drunurile publice, deși consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Activitățile de acest gen vor continua, în perioada următoare efectivele și mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Toate dosarele de pensionare vor fi analizate pentru recalculare

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că legea pensiilor va suferi modifi…