Acasa Justiție Peste 300.000 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate de poliţiştii din Prahova în urma perchezițiilor de astăzi

Peste 300.000 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate de poliţiştii din Prahova în urma perchezițiilor de astăzi

5 min read
0
0
34

Peste 300.000 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate de poliţiştii din Prahova, iar 29 de persoane au fost conduse la audieri, în urma a 31 de percheziţii domiciliare, efectuate la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.
La data de 10 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 31 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu ţigări.
Percheziţiile au fost efectuate în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Ilfov şi Suceava.
Din cercetări a reieşit că, din anul 2017 şi până în prezent, persoanele bănuite în cauză s-ar fi aprovizionat cu ţigări provenite din spaţiul extracomunitar, fără a deţine documente legale.
Ulterior, le-ar fi distribuit şi comercializat în diverse localităţi.
Pachetele de ţigări ar avea aplicate banderole fiscale de marcaj, emise de autorităţile din Ucraina şi Moldova.
În urma percheziţiilor au fost ridicate peste 300.000 de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 de lei, tutun vrac şi telefoane mobile.
29 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, precum şi jandarmi din cadrul B.S.I.J. Bucureşti şi Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” din Ploieşti.

Tot astăzi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Prahova, Dâmboviţa şi Botoşani împreună cu poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R au efectuat 17 percheziţii la grupare bănuită de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. Au fost ridicate peste 160.000 de ţigări, 20.000 de lei şi 9.760 de euro, iar 15 persoane au fost conduse la audieri.
La data de 10 octombrie a.c., poliţiştii de combatere a crimei organizate din Prahova, Dâmboviţa şi Botoşani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat 17 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.
Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie 2017 – octombrie 2018, persoanele bănuite în cauză ar fi introdus pe teritoriul României, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, mai multe cantităţi de ţigarete.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 160.000 de ţigări, 20.000 de lei şi 9.760 de euro.
15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…