Acasa Eveniment Peste 52.000 de țigarete și peste 160 de kg de tutun confiscate de polițiștii prahoveni

Peste 52.000 de țigarete și peste 160 de kg de tutun confiscate de polițiștii prahoveni

3 min read
0
0
437

Peste 52.000 de țigarete, peste 160 de kg de tutun și, implicit, aparate artizanale utilizate la confectionarea țigaretelor au fost ridicate de către polițiștii din Prahova și de către cei din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, în urma a 25 de percheziții la persoane bănuite că ar fi produs și comercializat țigarete în afara unui antrepozit fiscal.

La data 17 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române au efectuat 25 de percheziții la persoane bănuite de producerea și comercializarea de țigarete în afara unui antrepozit fiscal.

Descinderile au avut loc în județele Prahova, Brașov, Sibiu, Dolj, Mureș, Argeș. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 52.707 țigarete, peste 160 de kg de tutun și aparate artizanale utilizate la confecționarea țigaretelor.

Din cercetări a rezultat că un membru al grupării ar fi achiziționat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea tutunului și ar fi fabricat țigarete împreună cu alte 4 persoane, domiciliate tot în județul Prahova.

Ulterior, țigaretele erau comercializate în special către crescători de animale, care le achiziționau pentru persoanele care supravegheau animalele.

Un număr de 11 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Prahova, precum și al polițiștilor de la inspectoratele de poliție Sibiu, Mureș și Argeș, în total fiind angrenați aproximativ 70 de polițiști.

Totodată, la activitate au participat și jandarmii din cadrul Grupării Mobile, Matei Basarab Ploiești și reprezentanții Direcției Regionale Vamală.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anchetă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionului aterizat forţat pe un câmp

O anchetă a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionu…