Acasa Social Ploieștenii, din nou, fără căldură!

Ploieștenii, din nou, fără căldură!

4 min read
0
0
101

Din când în când, la amintirea vreunui gând, fie el chiar politic, se petrece câte o avarie la CET Brazi. O nouă avarie importantă a survenit în cadrul CET Brazi, la singurul cazan care asigură agentul termic pentru cei peste 130.000 de ploieşteni care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Reprezentantii societatii spun ca apa calda si caldura se opresc astazi doar daca temperatura va depasi 13,5 grade Celsius.

Conform datelor făcute publice, vineri dimineaţă, de Primăria Ploieşti, echipele de intervenţie se află pe teren şi lucrează pentru a înlocui patru ţevi şi a astupa şase pori care au apărut în alte ţevi.
Într-un filmuleţ publicat pe Facebook de municipalitate se observă că din cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 curge apă.

Conform reprezentanților Termo Ploiești, furnizarea agentului termic nu se va opri pe timpul lucrărilor, decât dacă temperatura de afară va crește peste 13,5 grade Celsius, așa cum s-a iîntamplat și în ultimele două zile. Se estimează că lucrările se vor finaliza în aproximativ 10 ore. În cazul in care nu se vor termina, se vor reduce parametrii la apa caldă pentru a se opri total căldura.

În toamna anului trecut, Consiliul Judeţean Prahova, care deţinea CET Brazi, a transferat instalaţiile către municipiul Ploieşti, la solicitarea autorităţii locale, iar serviciul de furnizare a agentului termic în sistem centralizat a fost delegat către o societate înfiinţată de Consiliului Local (Termo Ploieşti) pe fondul crizei apei calde declanşată după ce fostul operator, o firmă privată, a oprit livrarea agentului termic invocând necesitatea unor reparaţii urgente la CAF 2.
În ultimele luni, cei peste 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat au fost afectaţi în mai multe rânduri de sincope în furnizarea agentului termic din cauza unor avarii importante care au afectat CAF 2, singurul care produce agent termic la acest moment.
În plus, de mai multe ori, inclusiv în ultimele săptămâni, agentul termic a fost livrat la parametri reduşi din cauza lipsei unor cantităţi suficiente de gaze.
Primăria Ploieşti a alocat în ultimele luni, în total, peste 10 milioane de euro pentru funcţionarea serviciului de termoficare, potrivit unor declaraţii recente ale edilului Andrei Volosevici.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Înnoirea parcului auto și dezvoltarea infrastructurii, printre principalele obiective ale directorului adjunct al TCE Ploiești, Raul Petrescu

După cum știți, Raul Petrescu ocupă postul de director adjunct al Societății Transport Căl…