Acasa Social Ploile abundente au afectat mai multe județe, inclusiv Prahova

Ploile abundente au afectat mai multe județe, inclusiv Prahova

2 min read
0
0
30

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au acționat pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente înregistrate în 13 județe (Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, llfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea) și municipiul București.

Pe parcursul manifestării fenomenelor hidro — meteorologice periculoase nu au fost înregistrate victime, pompierii acționând, cu mijloace specifice, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, îndepărtarea arborilor căzuți pe drumurile publice si evacuarea apei din gospodării, curți, grădini și subsoluri.

Structurile profesioniste pentru situații de urgență au fost angrenate în misiunile de evacuare a apei la 14 locuințe, 56 de gospodării, 33 beciuri și subsoluri, precum și la 9 obiective social — economice.

Pentru optimizarea intervenției la inundații, inspectoratele pentru situații de urgență din județele aflate sub incidența codurilor meteorologice și hidrologice au activat grupele operative și au suplimentat efectivele de pompieri.

Sub incidența atenționărilor hidro-meteorologice, riscul de inundații rămâne în continuare unul ridicat, iar peste 5.000 de pompieri cu 1.000 mijloace tehnice sunt la datorie, gata să intervină în sprijinul comunităților, acolo unde este nevoie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…