Acasa Eveniment Polițiștii prahoveni efectuează percheziții într-un dosar de evaziune cu prejudiciul de 1,3 milioane de euro

Polițiștii prahoveni efectuează percheziții într-un dosar de evaziune cu prejudiciul de 1,3 milioane de euro

3 min read
0
0
44

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova efectuează, miercuri dimineață, două percheziții la domiciliile din Constanța a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, activitatea infracțională s-a derulat în perioada 2013 — 2015, anchetatorii spunând că cei în cauză ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

„În fapt, persoanele bănuite, prin intermediul a mai multe societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Totodată, persoanele care dețineau calitatea de administratori în fapt ai firmelor tip ‘fantomă’ din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate și racolarea de persoane cu posibilități financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare”, arată sursa citată.

Bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1.300.000 de euro în baza facturilor emise de firmele „fantomă”, constând în impozit pe profit neconstituit, sumele de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor fiind în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

Trei mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile sunt efectuate împreună cu Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, cu sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul IJP Prahova și IJP Constanța.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…