Acasa Justiție Prahoveancă cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală

Prahoveancă cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală

3 min read
0
0
66

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind o prahoveancă de 40 de ani, bănuită de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
Din cercetările poliţiştilor au rezultat indicii că femeia, la solicitările reprezentanţilor a două societăţi comerciale, le-ar fi înmânat acestora atât facturi în alb, cât şi facturi completate cu datele de identificare ale unei societăţi, în schimbul unor sume de bani. Toate aceste facturi reprezentând achiziţii fictive de materiale de construcţii ar fi fost emise fără ştirea administratorului firmei sau a altui reprezentant al acesteia. În activitatea infracţională, femeia s-ar fi folosit de un facturier achiziţionat personal de la o librărie, iar pentru această activitate ar fi fost remunerată de administratorii celor două societăţi, cu diferite sume de bani cuprinse între 50-150 lei, de fiecare dată când se întâlnea cu ei pentru a le înmâna respectivele documente.
Femeia ar fi completat în fals mai multe facturi şi chitanţe atestând relaţii comerciale fictive între o societate şi ceilalţi doi agenţi economici, pe care reprezentanţii acestora din urmă le-ar fi înregistrat în evidenţele contabile. Acest mod de derulare a relaţiilor comerciale prin înregistrări în evidenţa contabilă de cheltuieli fictive în valoare de 223.994 lei a condus la sustragerea de la constituirea, declararea şi plata în contul bugetului de stat a obligaţiilor fiscale datorate, respectiv taxa pe valoarea adaugată şi impozit pe profit, producând un prejudiciu total bugetului de stat în cuantum 56.739 lei.
Dosarul penal a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de sesizare a instanţei competente să soluţioneze cauza.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…