Acasa Politică Prezenţa maşinilor de poliţie cu radar va trebui presemnalizată prin panouri. Se schimbă legislația și în cazul Inspecției Tehnice Periodice (ITP)

Prezenţa maşinilor de poliţie cu radar va trebui presemnalizată prin panouri. Se schimbă legislația și în cazul Inspecției Tehnice Periodice (ITP)

2 min read
0
0
211

Comisiile juridică și de transporturi ale Camerei Deputaților au dat, marți, aviz favorabil unui proiect al deputatului PNL, Florin Roman, potrivit căruia prezenţa maşinilor de poliţie cu radar va trebui presemnalizată prin panouri, cu 500 -1000 de metri înainte, informează Mediafax.

Inițiativa prevede și interzicerea radarelor care nu sunt amplasate în locuri vizibile. Proiectul modifică articolul 109 din Codul Rutier, iar potrivit noilor prevederi maşinile cu radar nu vor mai putea staţiona decât la 500-1000 de metri distanţă faţă de locurile unde vor fi implementate panouri de atenţionare, pe acelaşi sens de mers. Panoul care va atenţiona existenţa maşinilor cu radare vor trebui montate de administratorii drumurilor, la cererea poliţistului.

Alte schimbări aduse Codului rutier, în Comisia juridicăa Camerei, arată că maşinile de poliţie trebuie să aibă la vedere inscripţionate pe maşini semnele Poliţiei Rutiere, dar şi că dispozitivele radar de tip pistol nu vor mai putea fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

De asemenea, șoferii prinși fără Inspecția Tehnică Periodică (ITP) nu vor mai rămâne fără talon, aşa cum este prevăzut în legislația în vigoare, aceştia având posibilitatea să îşi facă inspecţia tehnică obligatorie în 15 zile de la data în care au fost prinşi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, primul ucenic al lui Iisus şi propovăduitor al Ev…