Acasa Politică Primarul comunei Mănești, CONSTANTIN NIȚOI, om al faptelor, nu al vorbelor!

Primarul comunei Mănești, CONSTANTIN NIȚOI, om al faptelor, nu al vorbelor!

19 min read
0
0
648
  • Dragii mei,

   Sunt primarul Dumneavoatră, Constantin Nițoi, si ma adresez tuturor concetatenilor mei cu respect siprietenie.

   Scrisoare este dedicată tuturor celor care cred în ei, așa cum am crezut și eu.Prin tot ceea ce va conține scrisoare vreau să arăt că se pot face lucruri bune și frumoase atunci când îți propui asta; că se pot găși întotdeauna soluții, indiferent de problema, atunci când îți dorești cu adevărat; că poți aduce lângă ține oameni capabili și poți formă o echipa bună, atunci când încrederea este reciprocă și totală; că poți fi un exemplu pentru cei din jurul tău atunci când scopul este binele tuturor.

   În anul 2012, am devenit am devenit primar al comunei Mănești, a fost un pariu pus cu mine însumi și o ambiție, dacă vreți, o voință de a demontra că pot fi un bun primar, voința mea de a le demonstra celor care au crezut în mine mine că le merit încrederea acordată, ambiția mea de a le demonstra celor care nu m-au vrut că sunt un om care face treaba și că pentru mine vorbesc faptele;

   Nu am pretins niciodată că mă pricep la toate, dar am învățat din mers și nu mi-a fost rușine să întreb atunci când nu am știut ceva, nu am fost, nu sunt și nici nu voi fi un primar care să stea pe scaunul de la birou toată ziua, nu este felul meu de a fi. Eu sunt un om de acțiune, am alergat, am pus suflet și multă energie. Am avut succes de cele mai multe ori, au fost și unele nereușite, pentru că nu toate lucrurile au depins de mine. Dar chiar și așa, nu am dat înapoi, condus fiind de încrederea pe care oamenii și-au pus-o în mine.

   Nu am fost un primar care să țină ușa închisă în față nevoilor locuitorilor. Am fost mereu în mijlocul dumneavoastră, am comunicat permanent și mi-am asumat bunele și relele, deopotrivă.

   Dumneavoastră m-ați ales și m-ați onorat cu încrederea acordată și am simțit tot timpul că sunt dator acestei comunități extraodinare.

   Cei opt ani în care am fost primar al comunei Mănești reprezintă o experiență fantastică pentru mine și nu voi regretă niciodată că am candidat; nimic nu este întâmplător în această viață.

   Totuși, eu nu am apărut deodată, în 2012, în localitate. Am fost în mijlocul oamenilor cu mulți ani înainte de asta, ca antreprenor, că membru responsabil al unei comunități, abia apoi ca politician.

   Vin acum în față tuturor, mai puternic, mai hotărât, vin să reamintesc, unora, lucrurile bune și frumoase realizate de-a lungul timpului, iar altora vin să arăt că voința mea a adus la fapte cu care mă mândresc.

   S-au spus, și unii încă mai spun, lucruri urâte despre mine. Nimeni nu este ușă de biserică, dar s-au spus si multe, multe neadevăruri. Probabil că neadevăruri se vor spune în continuare, dar pentru mine aceste vorbe deja nu mai contează. Eu vin cu faptele mele și va arăt că se poate!

   Unii mi-au reprosat că sunt prea dur, eu le-am spus ca sunt prea serios. Unii mi-au spus că sunt prea îndârjit, eu le-am spus că nu accept compromisuri. Alții m-au certat că impun un ritm sufocant de muncă, eu le-am răspuns că avem de recuperat „odihna” din trecut.

   În campania electorală o să mă feresc să atac, într-un fel sau altul, pe contracandidații mei, chiar daca unii vor îndrepta săgeți către mine. N-am să răspund la provocari, voi folosi doar arma argumentelor.

   Asadar, timp de 8 ani, pe parcursul a două mandate, programul meu alături de viceprimarul comunei, Daniela Ștefan, și echipa PNL a fost unul realist, bazat pe un studiu aprofundat al nevoilor și direcțiilor viitoare de dezvoltare a localitații noastre.

   Prin „contractul” încheiat cu dumneavoastră, cetățeni ai comunei Mănești, la capitolul obligații, mi-am propus să fiu „Un om al faptelor, nu al vorbelor!”.

   Încă din primul mandat, am fost conștient că Administrația Locală are obligația să propună comunității programe pentru reabilitarea zonei. Așadar, de când mi-ați acordat încrederea dumneavoastră am făcut tot ce mi-a stat în putință să modernizez această comună și, sper, că printr-un efort comun să o aducem la nivelul demn de Uniunea Europeană.

   Sunt convins că, în tot acest timp, am reușit să ne cunoaștem atât interesele comune, cât și atribuțiile. Proiectele pe care le-am întreprins până acum și cele viitoare sunt făcute pentru a îmbunătății nivelul de trai al locuitorilor comunei; amintesc că, doar în acest mandat, peste 5 milioane euro au fost investiți in comuna noastra, atât din fonduri europene, cât și de la bugetul local.

   Vă enumăr Proiectele promise si realizate în aceste mandate:

   -Construire Școală și Sala de Sport, realizate prin accesare de Fonduri Europene în valoare 2,011 mil euro, in derulare, termen de finalizare 2021;

   -Alimentarea cu apă în comună prin fonduri de la MDRAP, valoare 2,710 mil euro, în derulare, termen de finalizare 2021

   -Extinderea rețelei de gaze în satul Băltița prin cofinanțare de la bugetul local 98 %, Engie 2% -valoare 266,794 mii euro – finalizat

   -Achiziționarea de utilaje prin fonduri europene – GAL, -79,934 mii euro

   -Realizarea de măsurători topografice prin fonduri ANCPI

   -Modernizarea iluminatului pe LED în comună, -valoare 127,851 mii euro

   -Inființare Gradiniță cu program prelungit în satul Mănșsti -8500 mii euro buget local

   -Înființarea Serviciului de Evidență a Populației –8000 mii euro -buget local

   -Amenajarea sediului vechi al Primariei pentru -Înființare birou notarial / farmacie

   -Construire Punte pietonală peste râul Cricovul Dulce Coada Izvorului -130,533 mii euro-buget local-finalizat

   -Construirea de Săli Multifuncționale in satele Zalhanaua si Baltița,

   -Reabilitarea si modernizarea Căminului Cultural Mănești

   -Construirea de baze sportive pentru echipele de fotbal din comune ăi construirea de terenuri sintetice cu nocturnă în fiecare sat al comunei.

   -Instalarea unui bancomat în comuna Mănești;

   – Atribuirea de loturi de case gratuit pentru tineri conform Legii 15/2003

   -Modernizarea centrului civic Mănești-12000 euro

   -Reabilitarea și modernizarea Grădinitei de Copii din satul Coada Izvorului -12,500

   euro-buget local-finalizat

   -Amenajarea de trotuare în satele Zalhanua, Baltița și Mănești

   – Modernizarea tuturor școlilor si extinderea la școala Zalhanaua cu grupuri sanitare

   interioare și cancelarie

   -Modernizarea stațiilor auto, construirea de foișoare pe domeniul public, dar și a unei scene pentru festivități.

   -Inființarea de părculețe pentru copii în toate satele comunei.

   -Susținerea Bisericilor din comună in vederea construirii unor Case Praznicale în satul Zalhanaua și satul Coada Izvorului

   -Amenajarea si dotarea unui sediu nou de Primarie

   -Extindere sistem de camere video în toată comuna.

   Au fost grei acești ani care au trecut, nici cei care vor veni nu vor fi prea ușori, dar satisfacția reușitelor, a rezultatelor pozitive, a proiectelor, puse în practică este cu atât mai mare.

   V-am aratat ca se pot face multe lucruri chiar și atunci când bugetul unei localități este mic, cum poți găși soluții, cum poți realiza invesții fără a îndatora localitatea la bănci și fără a mari taxele și impozitele. Dacă era ușor, de unde mai venea bucuria?!

   NU NE OPRIM AICI !

   Am muncit enorm în acești ani pentru proiectele amintite mai sus. Dar eu, Constantin Nițoi, pot să vă promit că nu vom slabi ritmul nicio secundă! Ba dimpotrivă…

   Proiectele pe care mi le-am propus cu echipa mea pentru viitor sunt:

   – Extinderea sistemului de apă în satul Gura Crivățului- faza de SF depusă pentru obținerea de finanțare la Compania Naționala de Investiții

   – Realizare sistem de canalizare și stație de epurare a apelor uzate comuna Mănești –stadiu SF depus pentru obținerea de fonduri la Compania Națională de Investiții

   – Realizare covoare asfaltice în întreaga comună Manești

   -Proiectare si execuție Sala Multifuncțională în sat Coada Izvorului stadiu SF –inclusă pe lista de finanțare din cadrul CNI

   -Amenajare acostamente, piste pentru biciclete și șanțuri betonate în comuna Mănești

   – Amenajarea unei zone de promenadă pe „Aleea cu Castani” și un parc pentru copii în centrul satului Mănești

   -Instalarea de echipamente ce permit accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, clădirile publice, peste tot în comună.

   – Înfințarea unui centru de colectare legume și fructe

   -Înfintare si dotare Serviciu Voluntar pentru Situați de Urgență

   Oriunde am fi, în orice localitate, atunci când vrei, atunci când muncești, când te zbați, când deschzi uși, când ai de partea ta oamenii, se poate orice și o să va arăt că am dreptate.

   Dragii mei,

   Aceste randuri, intr-un fel, reprezintă modul cel mai simplu și sincer să va spun: Multumesc! Cumva ați fost cu toții „complicii” nostri la ceea ce s-a întamplat bun în această comună.Mai avem mult, mult, de lucru si n-am de gând să renunț la nicio investiție.

   Comuna Manesti merită oameni de caracter și de cuvant, oameni dispuși să „transpire” pentru ea.

   Primaria nu este o „afacere”, asa cum visează unii, nu este un loc unde să vii și să întorci foloase către stâpânii netransparenți.

   Primăria este a oamenilor care te trimit aici și pe care trebuie să-i slujești până la epuizare, Primaria este în SLUJBA CETATEANULUI ȘI NU INVERS!

   Sub aceasta deviză, dezideratele pe care mi le-am propus cu echipa mea de consilieri PNL nu pot decât sa mă determine, încă o dată, să îmi asum cu onoare promisiunea de a continua să fiu aproape de oameni și să-i asigur de faptul că toată încrederea lor în mine nu va fi în zadar.

   AM REUȘIT împreună, CONTINUĂM ÎMPREUNĂ !

   Cu respect,
   Al dumneavoastră primar, Constantin Nițoi

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Colecția Ionescu-Quintus expusă la Teatrul „Toma Caragiu”

Un număr 20 de opere de artă semnate de marii maeștri ai artei românești, parte a colecție…