Acasa Justiție Primarul din Ciorani şi ceilalţi 16 inculpaţi din dosarul fraudei la alegerile locale, puşi în libertate

Primarul din Ciorani şi ceilalţi 16 inculpaţi din dosarul fraudei la alegerile locale, puşi în libertate

3 min read
0
0
40

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi ceilalţi 16 inculpaţi reţinuţi în dosarul care vizează fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 au fost puşi în libertate, decizia pronunţată, joi, de Judecătoria Ploieşti, nefiind definitivă.

Surse judiciare au declarat că Voicu a fost reţinut pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, ceilalţi 16 inculpaţi fiind acuzaţi de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
Potrivit surselor citate, 15 percheziţii au avut loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei – în municipiul Ploieşti.
În urma descinderilor, 17 persoane, inclusiv primarul Marin Voicu, au fost duse la audieri, fiind ulterior reţinute.
„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul într-un comunicat.
Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…