Acasa Eveniment Primarul orașului Băicoi, condamnat definitiv!

Primarul orașului Băicoi, condamnat definitiv!

4 min read
0
0
75

Primarul orașului prahovean Băicoi, Ciprian Stătescu (PNL), a fost condamnat definitiv, miercuri, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după un proces care a durat doi ani şi jumătate. Edilul este cercetat și într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în servciu şi se află sub control judiciar.

Curtea de Apel Ploiești a respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina și de inculpatul Ciprian Stătescu împotriva sentinței pronunțate în data de 28 ianuarie, de către instanța de fond, prin care primarul fusese condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare. Decizia pronunțată miercuri de magistrații Curții de Apel este definitivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General emis la data de 7 mai 2010, în calitate de primar al orașului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale un teren aparținând domeniului privat al orașului, în suprafață de 92 mp, situat în strada Republicii, din localitate, pentru o perioadă de 10 ani.

Tot în calitate de primar, în perioada 18 martie 2011 – 21 noiembrie 2013, Gheorghe Ciprian Stătescu a îndeplinit 45 de acte materiale (contracte de achiziții și note comandă), prin care s-a realizat un folos material în cuantum de 2.462.664 lei, în patrimoniul unei firme cu care primarul s-a aflat timp de mai mulți ani în raporturi comerciale (derulate prin intermediul unei alte firme, al cărei unic asociat este, societate comercială care a realizat un beneficiu în valoare de 1.707.572 lei).

De asemenea, la data de 11 aprilie 2011, în calitate de reprezentant al orașului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract cu o altă firmă, cu care s-a aflat în raporturi comerciale, prin intermediul societății comerciale „MS 2200” SRL, al cărei asociat unic este (administrată de drept o perioadă de sora sa și, ulterior, de mama sa), în urma căreia persoana juridică a beneficiat de un folos material în cuantum de 35.994 lei.

În cursul lunii februarie 2012, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat alte trei contracte de achiziție publică cu firma mai sus menționată, pentru care societatea comercială a beneficiat de un folos material în cuantum de 189.111 lei.

Precizăm că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina au dispus, în luna august, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Stătescu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…