Acasa Eveniment Primarul Volosevici a dat șah-mat poliției locale!

Primarul Volosevici a dat șah-mat poliției locale!

7 min read
0
0
600

Deși Poliția Locală a fost înființată acum vreo 10 ani, mulți încă se mai întreabă care e utilitatea acestui serviciu în cadrul căruia sunt funcționari publici aflați în subordinea primăriilor, iar salariile lor sunt plătite din bugetele locale, din taxele plătite de cetățeni.

Poliția Locală a municipiului Ploiești a ieșit în evidență mai mult prin conflictele din cadrul instituției, multe ajunse în instanță, decât prin activitatea prestată. Timp de patru ani mandatari, fostul primar, Adrian Dobre, nu a reușit să gestioneze situația din cadrul Poliției Locale și l-a menținut pe directorul adjunct Adrian Vaida pe rol de șef „interimar”. Da, fiind cu state vechi în cadrul instituției, dar fără alte competențe profesionale. Un bun executant, am putea spune, și dacă nu ar purta caschetă, din când în când, i s-ar vedea cucuiele de câte ori și-a luat-o în cap!

De facto, Poliția Română este cea care se ocupă de toate situațiile de violență și de siguranță a cetățeanului. Politia Locală ar trebui să se întoarcă la situațiile pe care le trata înainte să fie înființată, adică paza și siguranța obiectivelor și instituțiilor publice. Liderii sindicali din cadrul Poliției Române consideră că însăşi denumirea de poliţist duce la confuzie.
„Nu e deloc nici moral, nici legal, să ai competenţe extrem de mici şi salariu extrem de mare”, a spus Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

În fine, Andrei Volosevici câștigă fotoliul de primar al Ploieștiului, și-a suflecat mânecile și se apucase de treabă. Novicii nu credeau că va obosi repede și că îl vom mai vedea „gospodar” în ultimul an până în alegeri. Înconjurat de consilieri mediocri, a se vedea cum răchita a făcut micșunele la CSM Ploiești, Volo a reușit să fie Gică Contra și față de mai marii lui, respectiv Roberta Anastase și Iulian Dumitrescu.

La sfârșitul lunii mai, Anton Gheorghe Cătălin – Ionuț (foto) a fost numit director interimar la conducerea Poliției Locale Ploiești, pentru o lună de zile. Ca fost șef al serviciului Ordine Publică părea omul potrivit la locul potrivit. Nu știm cine i-a suflat la ureche lui Volo numele lui Anton, clar nu a fost decizia primarului, întrucât (potrivit surselor noastre), nu i-a reținut numele. Cert este că Anton a acceptat funcția, dar nu și ordinele venite de la Volosevici.Apoi, primarul îi prelungește mandatul lui Anton cu încă o lună, fapt care l-a făcut pe acesta din urmă să intre într-un subtil concediu medical.

Activitatea Poliției Locale Ploiești, chiar și la ora actuală, e blocată! Volo a încercat să găsească, chipurile, o soluție și să-i dea atribuții șefei de la juridic. Poate era o decizie bună, e cu vechime în instituție, are pregătirea și competențele necesare. Dar… a intrat în concediu medical.

Iată cum edilul șef îmbolnăvește pe toți! Fără director sau înlocuitor toată Poliția Locală este ineficientă! Mai mult, aceștia riscă să rămână neplătiți pentru că nu are cine să-și asume răspunderea pentru a semna chiar și statele de salariu. Poate o va face Volo!

Toate sesizările cetățenilor pe atribuțiile Poliției Locale sunt în impas, deși ploieșteanul plătește aceste servicii.

Pe adresa redacției noastre am primit de la cetăţeni numeroase sesizări legate de această structură  rezultată din transformarea gardienilor publici în poliţişti locali. Poliţiştii locali câştigă între 5.000 şi 8.700 de lei pe lună, în funcţie de grad şi studii. La aceşti bani se adaugă un spor de noapte de 25% şi norma de hrană, ceea ce face ca veniturile finale să fie mult mai mari.

Ne bucurăm pentru ei, dar pentru aceste venituri ar trebui să se vadă și activitatea. Iar fără oameni competenți la conducere, activitatea polițiștilor locali e nulă!

Vom reveni!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…