Acasa Social Probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie

Probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie

4 min read
0
0
124

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marţi că probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Cursurile se vor relua după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii şi cadrele didactice să fie în siguranţă.


„În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. (…) Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. (…) Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul”, a spus Anisie.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat pe larg, la Realitatea, cum arată în prezent educaţia pe fondul epidemiei cu coronavirus dar şi ce măsuri se pregătesc pentru momentul ieşirii de sub restricţiile generate de aceasta.

“Am precizat că nu se îngheaţă anul şcolar şi că vom căuta soluţii. Vom veni şi vom prezenta scenariile de reluare a cursurilor pentru perioada următoare. Vor fi luate în calcul doar când, elevii, studenţii şi cadrele didactice doar când vor fi în siguranţă.

Suntem atenţi la tot ce se intâmplă în celelalte state membre UE. Sunt în contact cu toţi aceşti ministri. Vom avea o videoconferinţă în care vom prezenta ce măsuri luăm în calcul. Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile şi că vom putea susţine aceste examene naţionale”, a explicat demnitarul de la Educaţie.

Ministrul a atras atenţia că toate cursurile online făcute în perioada de stare de urgenţă de către elevi nu au fost unele de predare, ci doar de fixare a cunoştinţelor iar pentru aceste cursuri nu se dau note.

Ea mai spus că “simulările în mod clar sunt anulate” pentru că nu mai pot fi susţinute la acest moment.

Cel mai important anunţ făcut de ministru e acela că examenul de rezidenţiat se va susţine în acest an, cel mai probabil în  luna noiembrie, iar anul universitar va fi prelungit până în octombrie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după întâlnirea de ziua premierului Orban

Cinci membri ai Executivului au fost amendați, sâmbătă, de Direcția Generală de Poliție a …