Acasa Justiție Procurorul Adina Florea cere arestarea „paraditorilor” Lucian Onea și Mircea Negulescu

Procurorul Adina Florea cere arestarea „paraditorilor” Lucian Onea și Mircea Negulescu

4 min read
0
0
283

Procurorul Adina Florea ar urma să ceară arestarea ex-procurorilor Lucian Onea, fost şef DNA Ploieşti, şi Mircea Negulescu, zis „Portocală” au precizat surse juridicare. Cei doi sunt cercetați în mai multe dosare privind abuzurile săvârșite de DNA Ploiești. Adina Florea ar urma să solicite luni, 14 ianuarie, încuviinţarea CSM pentru măsura preventivă.

Mai mulți procurori și ofițeri de poliție judiciară de la DNA Ploiești sunt acuzați de Adina Florea, candidat la șefia DNA, în prezent procuror șef adjunct la Secția de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție, de grup infracțional organizat.

„Constituire a unui grup infracțional organizat (..) întrucât în perioada 2013-2016 procurorii și ofițerii de poliție judiciară Negulescu Mircea, Onea Lucian Gabriel, Deaconu Giluela, Răileanu Elena Cerasela, Savu Alfred Virgiliu, Iordache Mihai Iuliano, Florea Gabriela au inițiat (procurorii Negulescu Mircea, Onea Lucian și ofiterul de politie judiciară Iordache Mihai), un grup structurat la care au aderat procurorii Deaconu Giluela, Răileanu Elena Cerasela, Savu Alfred și ofițerul de poliție judiciară Florea Gabriela și care au acționat, în mod coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals, în dauna mai multor persoane cărora le-au atribuit calitatea de subiecți procesuali principali cu încălcarea drepturilor și libertăților acestora, au dispus și au propus luarea măsurilor preventive privative de libertate, au dispus trimiterea în judecată a acestora cunoscând ca sunt nevinovate, au indus în eroare organele judiciare prin ticluirea şi producerea de probe nereale, inclusiv prin contrafacerea unor înscrisuri”, explică procurorul noua acuzație.

Procurorii din cadrul Secției de anchetare a magistraților vor trimite conform procedurii, chiar azi propunerea de arestare la CSM.

Onea și Negulescu se află sub control judiciar, iar conducerea DNA a cerut recent revocarea din funcție a lui Lucian Onea.  Odată cu suspendarea din funcție a procurorilor DNA Ploiești peste 500 de dosare au rămas în aer, întrucât în cadrul instituției mai sunt foarte puțini anchetatori.

Și astăzi continuă audierile în dosarul procurorilor DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu, la Parchetul General. La PG a ajuns, în această dimineață, și Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

„Cred că aceste măsuri s-au luat prea târziu, dar cred că s-au făcut pași spre normalitate. M-aș fi bucurat să îi văd umiliți”, a declarat Ana Maria Pătru înainte de audierile de la Parchetul General.

Load More Related Articles
  • Anunț S.C ROSAL GRUP S.A.

    S.C ROSAL GRUP S.A, cu sediul în București, str. Turturelelor, nr.11 A, Modul 15, sector 3…
  • Anunț S.C ROSAL GRUP S.A.

    S.C ROSAL GRUP S.A, cu sediul în București, str. Turturelelor, nr.11 A, Modul 15, sector 3…
  • Anunț S.C ROSAL GRUP S.A.

    S.C ROSAL GRUP S.A, cu sediul în București, str. Turturelelor, nr.11 A, Modul 15, sector 3…
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anunț S.C ROSAL GRUP S.A.

S.C ROSAL GRUP S.A, cu sediul în București, str. Turturelelor, nr.11 A, Modul 15, sector 3…