Acasa Cultură Proiect inedit de promovare a exprimării corecte în limba română: „La Ploieşti, corect vorbeşti!”

Proiect inedit de promovare a exprimării corecte în limba română: „La Ploieşti, corect vorbeşti!”

3 min read
0
0
101

Un proiect inedit de promovare a exprimării corecte în limba română se va derula la Ploieşti timp de o lună, începând cu data de 31 august, când se sărbătoreşte Ziua Limbii Române.

Astfel, în cadrul iniţiativei „La Ploieşti, corect vorbeşti”, unică la nivel naţional, timp de o lună, în mijloacele de transport în comun şi în principalele instituţii ale municipiului, ploieştenii se vor putea bucura de o serie de reguli de exprimare corectă transpuse în glume şi în versuri scrise de Corina Popa, doctor în lingvistică, se arată într-un comunicat.
„De multe ori, gramatica este explicată în termeni prea complicaţi sau într-o manieră destul de academică şi de rigidă. Iniţiativa ‘La Ploieşti, corect vorbeşti’ aduce, cu prietenie, regulile de exprimare corectă în mijlocul oamenilor. (…) Unic la nivel naţional, proiectul (…) reprezintă un demers educativ care îşi propune să promoveze exprimarea corectă şi să aducă în atenţia publicului larg beneficiile studierii noţiunilor de limba română”, menţionează sursa citată.
În data de 31 august, Ziua Limbii Române şi iniţiativa „La Ploieşti, corect vorbeşti” vor fi sărbătorite la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, începând cu ora 18,30.
În cadrul evenimentului, va avea loc lansarea celor două volume din „Jurnalul călătoriei lui Gramolino, COOLegere de gramatică”.
Invitaţii vor avea parte de o recepţie străjuită de flori, de muzică la vioară şi de şevaletele care vor găzdui greşelile frecvente de exprimare în limba română corectate şi explicate în texte scurte, cu rimă şi cu umor, dar şi de momente artistice, se mai arată în comunicat.

La Ploiești, corect vorbești,

Căci n-ai cum să te pitești

De limba noastră aleasă

Chiar la Nenea Iancu acasă.

Cu cele mai bune gânduri,

În numele echipei Școlii de Gramatică,

Corina Popa și Oana Despa

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anchetă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionului aterizat forţat pe un câmp

O anchetă a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionu…