Acasa Justiție Proxeneţi români, trimişi în judecată. Fetele erau drogate, bătute şi obligate să se prostitueze în Germania

Proxeneţi români, trimişi în judecată. Fetele erau drogate, bătute şi obligate să se prostitueze în Germania

4 min read
0
0
370

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 15 persoane care fac parte dintr-o grupare de proxeneţi din Capitală, sub acuzaţia că recrutau tinere pe care le obligau să se prostitueze în Germania, fetele fiind „controlate” prin corecţii fizice şi consum de droguri. Prin rechizitoriul din data de 03.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor M.I., M.F., M.I., F.L., M.C.M., B.R.G., B.A., O.D.I., G.C., D.C., V.A.I., B.I., P.M., P.E. și C.T.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2017, această grupare infracţională a recrutat mai multe tinere din Bucureşti, din judeţul Giurgiu, dar şi din zone din Moldova. Fetele erau găzduite în Capitală, fiind apoi transportate în Germania, unde erau obligate să încheie căsătorii de convenienţă şi să se prostitueze.
Membrii grupului convingeau victimele de bunele intenţii ale inculpatului M.I., dând senzaţia unei familii unite şi primitoare şi, profitând de faptul că acestea aveau o situaţie familială sau materială precară, le obligau să practice prostituţia şi se ocupau cu controlarea, supravegherea, primirea şi gestionarea sumelor de bani obţinute.
Pentru a le convinge să practice prostituţia şi pentru a deveni asertive, membrii grupării dezvoltau relaţii sentimentale cu aceste tinere, uneori victimele fiind obligate să consume substanţe psihotrope, devenind astfel dependente de grup.
Pentru intimidarea acestora, gruparea infracţională utiliza arme de foc, dar şi arme albe, deseori aplicându-le corecţii fizice atunci când victimele nu respectau indicaţiile primite.
Banii obţinuţi de această grupare erau cheltuiţi pe teritoriul Germaniei pentru închirierea locaţiilor unde se practica prostituţia şi pentru nevoile curente ale membrilor grupării.
De asemenea, o mare parte din bani era transferată în România, fie direct, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, sumele fiind împărţite în mai multe tranşe, pentru a nu trezi suspiciunea autorităţilor.
Inculpatul M.I. obişnuia să investească bani în achiziţionarea de bijuterii din aur cu gramaje consistente, care erau aduse în ţară pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităţilor germane sau române.
Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, primul ucenic al lui Iisus şi propovăduitor al Ev…