Acasa Social Puctul de vedere al Prefecturii Prahova față de programările pentru permisele auto

Puctul de vedere al Prefecturii Prahova față de programările pentru permisele auto

3 min read
0
0
62

Urmare creşterii semnificative a numărului de maşini înmatriculate în judeţul Prahova precum şi a numărului de persoane ce doresc să susţină examene pentru obţinerea permisului auto, perioada de aşteptare între probele teoretică şi practică a cunoscut o creştere semnificativă, ajungând ca la data de 01.01.2018 acest termen să depăşească 4 luni.
De asemenea, promovabilitatea persoanelor examinate este în continuă scădere, ceea ce generează dorinţa acestora de a se reprograma pentru susţinerea unui nou examen.
Având în vedere această situaţie precum şi faptul că în anul 2017, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova au fost 6 posturi vacante şi 4 posturi suspendate (concediu îngrijire copil ori incapacitate temporară de muncă), Instituţia Prefectului-Judeţul Prahova a acordat o atenţie deosebită acoperirii posturilor vacante.
În perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, au fost ocupate 4 posturi prin concurs/ mutare de la alte structuri M.A.I. şi, ca urmare, a fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen din Municipiul Ploieşti, mărindu-se numărul locurilor disponibile cu 70 candidaţi.
Au fost depuse diligenţe pentru obţinerea atestatului de examinator pentru alţi trei lucrători, capacitatea de examinare urmând a fi suplimentată cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie-mai 2018.
Întrucât sistemul informatic de programare a candidaţilor este creat astfel încât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/ reprogramarea candidaţilor conform Ordinului nr.268/ 2011 al M.A.I., în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării.
Criteriile de programare sunt obiective şi menţionăm faptul că această programare se face personal de către solicitant, după promovarea examenului teoretic, generându-se un cod unic de bare şi programare automată, pe primul loc disponibil la momentul accesării sistemului.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Bucureşti şi Prahova, în urma cărora au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari, acuzaţi de înşelăciune

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat, vineri, mai multe p…