Acasa Social Record național de vitează inregistrat de aparatul radar pe autostrada A3

Record național de vitează inregistrat de aparatul radar pe autostrada A3

2 min read
0
0
91

Conform IGPR, în perioada 16 – 22 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat 71 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 de kilometri la oră, iar în nouă cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 de kilometri la oră.

Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A3, în 17 iulie, când poliţiştii au depistat un bărbat de 23 de ani, din Cluj, care conducea cu viteza de 215 kilometri la oră.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au primit amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 de kilometri la oră. Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Totodată, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Pentru o corectă informare a cetățenilor din Municipiul Ploiești, ROSAL GRUP face următoarele precizări

COMUNICAT În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în l…