Acasa Politică Reducere consistentă de personal la CJ Prahova

Reducere consistentă de personal la CJ Prahova

2 min read
0
0
74

Consiliul Județean Prahova a aprobat, vineri, reducerea, începând cu 1 ianuarie 2021, a 101 posturi din aparatul propriu al administrației județene.

Potrivit unui comunicat al CJ Prahova, începând cu data de 1 ianuarie 2021, instituția va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, față de 247 câte sunt în prezent.

Consilierii județeni au aprobat vineri propunerea președintelui CJ Prahova Iulian Dumitrescu privind reorganizarea și stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate și aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare ale acestuia.

Posturile din noua organigramă vor fi ocupate conform prevederilor legale, pe bază de concurs, se arată în comunicat.

Restructurarea va duce la o economie la bugetul instituției previzionat pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 48 de milioane de lei.

Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat că urmează desființarea a două direcții ale Consiliului Județean, acestea însumând alte 164 de posturi, și evaluarea celorlalte structuri și instituții ale administrației publice județene.

„Restructurarea are drept scop gestionarea eficientă a resurselor financiare limitate și reducerea cheltuielilor de personal, precum și îmbunătățirea și eficientizarea funcționalității activității aparatului de specialitate al Consiliului Județean Prahova prin aplicarea principiilor meritocrației și responsabilității”, se menționează în actul normativ inițiat de Iulian Dumitrescu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PERCHEZIŢIE LA UN BĂRBAT BĂNUIT DE PROXENETISM

33.000 de euro au fost ridicaţi de poliţişti şi un autoturism de lux a fost indisponibiliz…