Acasa Eveniment Revolta deținuților împotriva unui director de penitenciar

Revolta deținuților împotriva unui director de penitenciar

5 min read
0
0
978

Miercuri, un număr de aproximativ 60 de detinuti din regim deschis au refuzat în bloc masa,  având reclamații la adresa directorului Penitenciarului Giurgiu, comisar de poliție penitenciară Alin Constantin Popescu, șef serviciu siguranța deținerii la Penitenciarul Târgu Jiu, împuternicit director la Penitenciarul Giurgiu.

Deținuții reclamă că acesta nu le aplică un tratament specific regimului deschis, îi tratează mai rău ca pe detinuții din regimul de maximă siguranță. Nu li se asigură dreptul la muncă, o perioadă îndelungată, i-a ținut încuiați in camere, contrar reclementărilor pentru deținuții din regim deschis.
De numele comisarului Alin Constantin Popescu sunt legate mai multe evenimente negative, fiind unul dintre privilegiații sistemului, ținut pe funcții de comandă în cadrul Direcției Inspecție Penitenciară din ANP, fără concurs, doar prin împuterniciri pe baza relațiilor pe care le are, în sistemul penitenciar lucrând tatăl acestuia, soția și fiica.

De curand, acesta a fost implicat în scandalul destituirii ilegale a conducerii Penitenciarului Severin când, în calitate de ofițer DIP, a fost în control și a intocmit toate documentele care au stat la baza destituirii ilegale a conducerii Penitenciarului Severin. Ulterior, direct din misiunea de control a rămas pe funcția de director al penitenciarului pe care tocmai il controlase, acest fapt generându-i un dosar penal ce se află pe rol.

Actele de destituire a conducerii Penitenciarului Severin au fost anulate de către instantă și ofiterii în cauză au fost repuși în funcție. Nevoiți să-l retragă de la Severin, pilele din ANP l-au imputernicit, tot fără concurs, în funcția de director adjunct pază la Penitenciarul Giurgiu, la finele anului 2020.

Timp de două săptămâni a tinut locul directorului titular și, in această perioadă, a avut două evenimente majore cu care Penitenciarul Giurgiu nu s-a confruntat în 20 de ani de existență: privarea de libertate în mod ilegal a două persoane și evadarea unui deținut, singura evadare din Penitenciarul Giurgiu.

Veniți în control, foștii colegi din cadrul DIP l-au protejat și Alin Constantin Popescu nu a răspuns în vreun fel pentru cele două evenimente negative care au stat în directa sa responsabilitare, din contră, a fost promovat în locul directorului titular destituit.

Iată că lipsa de profesionalism și modul arbitrar si preferențial prin care oamenii din grupuri de interese sunt promovați pe funcții de conducere conduc la destabilizarea unor instituții din sectorul de aparare, ordine publică si siguranță națională.
Pentru aplanarea si prevenirea unei ample revolte, ANP a dispus transferarea în regim de urgență, în mai multe penitenciare din țară, a celor care au inițiat revendicarea unor drepturi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…