Acasa Economic Romanian Wood Crafts, o prezență la standarde europene la Târgul HOME Design Budapesta

Romanian Wood Crafts, o prezență la standarde europene la Târgul HOME Design Budapesta

5 min read
0
0
148

Un număr de 12 producători de mobilă, finaliști ai programului de instruire desfășurat în cadrul proiectului “Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România”, cofinanțat de Elveția prin intermediul Contribuției Elvețiene,au participat, recent, la târgul HOME Design din Budapesta. Expoziția a fost dedicată, în principal, mobilierului și decorațiunilor pentru locuințe.

În premieră, pavilionul românesc a fost prezent sub brandul comun, Romanian Wood Crafts, o inițiativă apreciată de către vizitatorii târgului datorită calității și diversității produselor prezentate. Eleganța designului pavilionului, structurat într-un stil neutru pe rame prefabricate din metal și pereți albi de către DZNR Design Studio, a reprezentat un alt element de atracție pentru vizitatori.

Delegația română a inclus producători de mobilier de tip “inteligent”, precum Ami White, cu o ofertă de paturi de tip BoxSpring cu sisteme electrice integrate și Lux Artim, cu mobilier de bucătărie cu electrocasnice controlate prin comandă vocală și senzori de deschidere automată a sertarelor. Din aceeași categorie a mobilierului pentru locuințe, Xilopal, RGS, ABC Sleep Concept și Biomobila au expus colecții de mobilier cu finisaje ecologice, din lemn masiv, cu o interpretare personală a tendințelor în design.

Segmentul mobilierului pentru copii a fost ofertat de producatorii Timural și Amik, care au expus mobilă din elemente naturale și jucării cu rol educativ, adresat atât familiilor, cât și grădinițelor sau creșelor. Cu un design inspirat de simplitatea și durabilitatea asigurate de lemnul masiv, BodMob a prezentat mese și mobilier tapițat, în timp ce Tapisal a completat oferta cu balansoare cu accente tradiționale. Uniprod a propus pieței din Ungaria o ofertă de jaluzele și soluții de umbrire a ferestrelor din lemn masiv, pictat într-o diversitate de variante cromatice. Dedicat mobilierului comercial, Grapthec a prezentat soluții care pot fi personalizate nevoilor fiecărui client.

În cele trei zile ale târgului, firmele participante au avut ocazia să intre în contact cu distribuitori locali de mobilier, reprezentați ai industriei HoReCa, arhitecți și designeri de interior, care și-au manifestat interesul de a colabora.

Ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, a declarat cu ocazia vizitei pavilionului românesc: „Sunt foarte bucuros că am participat la acest târg, unde prezenţa românească se situează la cele mai înalte standarde. România a mai fost oaspete privilegiat la asemenea evenimente de promovare, dar este pentru prima dată când prezenţa noastră naţională îmi oferă un asemenea sentiment de mândrie şi de încredere în viitor. Am văzut firme mai mari sau mai mici, din toate regiunile ţării, toate pregătite să facă pasul în afara României şi să ofere clientelei internaţionale produse confortabile, moderne, frumoase şi, de multe ori, ecologice.”

Ioan POPESCU

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CFR Călători suplimentează trenurile spre litoral și spre Valea Prahovei, în minivacanța de Rusalii

CFR Călători a anunțat că suplimentează capacitatea trenurilor spre litoral și spre Valea …