Acasa Justiție Şapte persoane, reţinute după ce ar fi recrutat fete minore pentru a le obliga să se prostitueze

Şapte persoane, reţinute după ce ar fi recrutat fete minore pentru a le obliga să se prostitueze

5 min read
0
0
55

Şapte persoane au fost arestate preventiv într-un dosar de trafic de minori şi trafic de droguri instrumentat de poliţişti şi procurorii DIICOT Braşov, fiind suspectate că au recrutat fete minore pentru a le exploata prin practicarea prostituţiei.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov, au făcut 12 percheziţii domiciliare, în municipiile Braşov şi Bucureşti, într-un dosar de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
”În fapt, în luna martie 2022, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în judeţul Braşov, ar fi acţionat mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea şi adăpostirea unor persoane minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituţiei. Metodele de recrutare ar fi variat între constrângere psihică, profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor, şi metoda «loverboy»”, a arătat Poliţia Română.
Potrivit DIICOT, până în prezent, au fost identificate 7 persoane vătămate minore care au fost recrutate şi exploatate în această modalitate.
În urma cercetărilor, au fost identificate mai multe persoane bănuite de faptele menţionate şi de închirierea unor apartamente sau publicarea anunţurilor pe diverse site-uri de profil. Suspecţii şi-ar fi însuşit cea mai mare parte din sumele de bani obţinute.
”Pe parcursul documentării, s-a stabilit că persoanele bănuite s-ar fi implicat şi în activităţi pe linia traficului de droguri de risc şi de mare risc (cannabis, cocaină, produse susceptibile a avea efecte psihoactive), sumele solicitate fiind între 50 şi 500 de lei. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ 1 kilogram de cannabis, 5 grame de cocaină, 14.250 de lei, 530 de euro, o armă cu aer comprimat, medii de stocare, telefoane mobile, precum şi o serie de înscrisuri relevante pentru cauză”, a menţionat sursa citată.
În baza mandatelor de aducere, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov au fost duse persoanele bănuite, în vederea audierii şi a luării măsurilor legale care se impun, 7 persoane fiind reţinute, pentru 24 ore. Ulterior, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor 7 persoane reţinute.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Postul de Poliţie Racoş şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din municipiul Bucureşti, Iaşi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Dâmboviţa, alături de poliţişti ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Braşov.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Înnoirea parcului auto și dezvoltarea infrastructurii, printre principalele obiective ale directorului adjunct al TCE Ploiești, Raul Petrescu

După cum știți, Raul Petrescu ocupă postul de director adjunct al Societății Transport Căl…