Acasa Justiție Șase indivizi, trimişi în judecată pentru un viol în grup

Șase indivizi, trimişi în judecată pentru un viol în grup

7 min read
0
0
205

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, județul Suceava, au finalizat ancheta în cazul unui caz de viol în grup, comis cu mare violenţă. Șase indivizi vor fi judecaţi în stare de arest preventiv. Patru dintre acești indivizi sunt trimişi în judecată şi pentru infracţiunea de lovire, violenţele fiind comise asupra femeii violate, dar şi a fratelui ei. Unul dintre autori a fost trimis în judecată şi pentru furt calificat, după ce a sustras un telefon de la fratele tinerei violate.

Violul în grup s-a întâmplat în tabăra de culegători sezonieri de fructe de pădure şi ciuperci din satul Șesuri, comuna Cârlibaba, la limita judeţelor Suceava cu Maramureş. În fiecare an, în aceste tabere se adună sute de oameni, majoritatea de etnie romă, care prestează servicii de cules fructe de pădure şi ciuperci pentru diferite societăţi comerciale.

Conform anchetei poliţiştilor, autorii au pus ochii pe o tânără în vârstă de 29 de ani, şi ea culegătoare, şi au intrat peste ea, pe timp de noapte, în coliba în care locuia. Tânăra a fost târâtă într-o magazie din lemn, unde a fost violată pe rând de toţi cei şase. Supliciul la care a fost supusă femeia a durat în jur de trei ore, aproximativ de la ora 1.00 şi până la ora 4.00. Șocant în acest caz este şi că în baraca în care a avut loc violul în grup se aflau şi doi copii, un băiat de 10 ani, fiul femeii, şi o fată de 12 ani, fiica fratelui ei.

„Au lovit-o în mod repetat cu pumnii, cu două curele şi cu un băţ din lemn şi au constrâns-o astfel să întreţină raporturi sexuale normale cu fiecare dintre ei, producându-i persoanei vătămate şi leziuni care au necesitat un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată al procurorilor de caz.

În încercarea de a o salva, fratele femeii a căzut şi el victimă agresorilor. Din cercetări a rezultat că acesta a fost lovit în mod repetat de patru dintre autori cu pumnii, cu picioarele şi cu o brichetă, suferind leziuni care au necesitat un număr de 6-8 zile de îngrijiri medicale. Mai mult, unul dintre atacatori a plecat din baracă şi cu telefonul fratelui tinerei violate. Acesta a reclamat că autorii i-au furat din buzunar şi suma de 500 de lei, însă această faptă nu a putut fi probată.

Cei şase autori au fost prinşi la scurt timp după ce violul a fost reclamat de victimă: Radu Varga Ludovic, din Sălaj, Adrian Alexandru Cardoş, tot din Sălaj, Florin Sergiu Pop, Marian Petre, Florin Petre, toţi din Maramureş, şi Alin Mihai Atudoroaie, din Botoşani, cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani. Procurorii au arătat că, din cei şase, cinci au recunoscut fapta de viol. Doar unul, Radu Ludovic Varga, susţine că tânăra a făcut sex de bunăvoie cu tânăra, fapt contrazis însă de tot probatoriul.

Ancheta a fost una destul de grea pentru poliţişti, în condiţiile în care fapta a fost reclamată după aproximativ 36 de ore. Imediat,  s-au format mai multe echipe de căutare formate din judiciarişti ai poliţiei, care au scotocit limita judeţului Suceava cu Maramureşul. Din fericire, cei şase autori nu apucaseră să ajungă prea departe, astfel că au fost prinşi şi reţinuţi, ajungând în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, unde au rămas în arest preventiv până acum şi probabil vor rămâne până la o condamnare definitivă, scrie Monitorul de Suceava.

Un amănunt important în procesul care va urma este că trei dintre inculpaţi mai au antecedente penale legate tot de o faptă de viol, în timp ce un al patrulea are antecedente legate de fapte comise în străinătate.

Procesul în care vor fi judecaţi violatorii va începe la Judecătoria Vatra Dornei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…