Acasa Sport Scandalul inventat asistentului medical de la CSM Ploiești urmărește să abată atenția de la problemele grave din cadrul clubului

Scandalul inventat asistentului medical de la CSM Ploiești urmărește să abată atenția de la problemele grave din cadrul clubului

8 min read
0
2
836

Ultimul scandal „cusut cu ață albă” în care a fost implicat asistentul medical al echipei de junioare din cadrul secției de handbal a CSM Ploiești se pare că a avut doar darul de a băga sub preș alte nereguli care se petrec în cadrul clubului care se petrec din cauza impotenței conducerii atât a clubului, cât și a administrației locale.

MediaSud.ro a prezentat cazul în care o junioare de la secția de handbal a declarat că asistentul medical Viorel Dohotaru ar fi pipăit-o și că ar fi obligat-o să intre la duș după antrenament. Nu știm ce ar fi atât de grav, atâta timp cât asistentul medical era și maseor, iar dușul e recomandat pentru orice sportiv după un antrenament sau după un meci. Cu atât mai mult pentru o fată!

Împinsă de mama ei, refulată că fiica i-a fost scoasă din lot, sportiva a dat declarații acuzatoare la adresa asistentului medical. Ascultând declarațiile fetei, date râzând, oricine își poate da seama că nu erau ale unui copil abuzat. Însă, mama fetei a fost vehementă și, în urma gravelor acuzații se va alege, la rândul ei, cu  plângeri penale pentru calomnie.

„De exemplu, acum, dacă se întâmplă vreo nenorocire cu un copilaș, dacă se lovește? Cine intervine dacă are nevoie de asistență medicală?”, a întrebat retoric tatăl unei fete.

„O să dăm în judecată în civil acei părinți care au făcut declarațiile. Sunt traume psihice pe care le-au produs copiilor.”, a concis un părinte.

Pe de altă parte, sau tot pe partea asta, o altă voce a ținut isonul acuzațiilor, culmea, chiar cineva din cadrul clubului, o „colegă” (dacă putem spune așa) pe numele ei Georgeta Opincariu, antrenor la J4 fete. A apărut în presa locală și națională, ba chiar și pe posturile TV, cu un elan debordant cum că „se petrec evenimente abuzive la această echipă”.
Am putea spune că Geta Opincariu a văzut paiul din ochii altora, nu bârna din propriul ochi. Geta Opincariu a confirmat acuzațiile, singura explicație pe care a putut să o dea fiind faptul că asistentul Dohotaru e protejat, întrucât „acolo e o sectă”, jignind astfel nu numai copiii, dar și părinții acestora.

De altfel, Geta are o plângeri depuse la Direcția Generașă de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova pentru un act de discriminare și abuz în serviciu după ce a adus jigniri unei fetițe, amenințând-o chiar că „nu are valoare și că, în curând, îi garantează că se va lăsa de handbal și va depune toate eforturile pentru acest lucru” (vezi mai jos facsimil). La vremea respectivă, în luna august, tatăl minorei amenințate a făcut adrese către conducerea CSM Ploiești, directorului Cristian Nica, și către viceprimarul Cristian Mihai Ganea, care are în subordine clubul, însă nici până acum nu a primit vreun răspuns.

Nici nu ar fi de mirare, atâta timp cât Geta Opincariu (foto dreapta) a spus răspicat că „are relații sus-puse în conducerea clubului CSM și în cadrul Primăriei Ploiești”. Surse au declarat pentru MediaSud.ro  că, în urmă cu câtiva ani, Geta Opincariu era „pe făraș” din cauza lipsei de performanțe și că s-ar fi intervenit pentru susținerea ei de la cabinetul fostului senator Daniel Savu și, implicit, din partea actualului viceprimar Cristian Mihai Ganea. Așadar, baza nu e performanța, ci susținerea politică!

Într-adevăr, Geta Opincariu nu se poate lăuda cu performanțe sportive. Nu are vechime în meseria de antrenor, dar a „debutat” la CSM Ploiești, în ciuda faptului că la examenul de titularizare pe post, zice-se, ar fi luat 1,50!!! A făcut contestație și, probabil, „diriguitorii” clubului ploieștean au fost puternic emoționați.

După cum știți, Clubul Sportiv Municipal Ploiesti este o structură sportivă de drept public organizată sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Ploiești, prin Hotărarea Consiliului Local nr.108/31.08.2004. Această structură sportivă a fost înființată în baza Legii nr.69/2000 privind educația fizică și sportul. Este înregistrată în Registrul Sportiv din cadrul Agenției Nationale pentru Sport și Tineret sub nr. PH/A1/00013/2004.

Clubul Sportiv Municipal Ploiești este susținut din bani publici. Dar despre cum zboară banii pe acolo, despre „nepotisme” și cine sunt cei care fac „jocurile”, desigur nu cele sportive, în numerele următoare ale publicației noastre.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Dosarul de corupţie al Andreei Cosma, revine la Curtea de Apel Ploieşti

Dosarul în care fosta deputată PSD, Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliulu…