Acasa Social Schimbare la Evaluarea Naţională

Schimbare la Evaluarea Naţională

4 min read
0
0
53

Media claselor V-VIII, care acum contează în proporţie de 20% din media de admitere la liceu, ar putea fi înlocuită de media tezelor de la materiile Română, Matematică şi Istorie sau Geografie, potrivit unei propuneri făcute de ministrul Educaţei, Valentin Popa, în urma unei discuţii cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar. De asemenea, tezele ar urma să devină testări naţionale cu subiect unic.
Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a propus, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii părinţilor din învăţămîntul preuniversitar, ca la admiterea de liceu ponderea de 20% din media de admitere să fie reprezentată de media tezelor de la materiile de bază: Română şi Matematică pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, plus Istorie sau Geografie în clasa a VIII-a.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţămîntul Preuniversitar, Iulian Cristache, propunerea ministrului Educaţiei a venit în contextul în care cei mai mulţi părinţi doresc revenirea la examenele naţionale de admitere la liceu sau cel puţin ca fiecare liceu să organizeze examenele proprii de admitere.

„Avînd în vedere că există un procentaj de 42% de analfabeţi funcţionali, dar şi rezultatele slabe de la Evaluările Naţionale, precum şi faptul că există mulţi copii care intră cu note de 2, 3, 4, 5 la liceu, majoritatea părinţilor îşi doresc reîntoarcerea la examenele naţionale de amitere sau ca fiecare liceu să organizeze propriul examen de admitere. Fostul secretar de stat Preoteasa a spus că există riscul ca un elev să se blocheze în timpul unui astfel de examen, deşi acesta este foarte bun. Şi are dreptate. În acest context, dar şi în urma cererii noastre de a fi introduse standarde unice de notare, ministrul Educaţiei a propus această soluţie, dar nu este bătută în cuie. Ea va trebui supusă dezbaterii publice. A fost o discuţie, pentru îmbunătăţirea sistemului”, a explicat pentru HotNews.ro preşedintele FNAP-IP, Iulian Cristache.

Potrivit acestuia, Federaţia Asociaţiilor de Părinţi va avea discuţii cu toate partidele politice şi în ceea ce priveşte Legea Educaţiei Naţionale, astfel încât să existe o viziune pe o perioadă mai mare de timp şi să nu se mai schimbe Legea atât de des.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Bucureşti şi Prahova, în urma cărora au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari, acuzaţi de înşelăciune

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat, vineri, mai multe p…