Acasa Justiție SEBASTIAN GHIȚĂ CERE DESPĂGUBIRI DE 1 MILION DE LEI „TORȚIONARILOR” PORTOCALĂ ȘI ONEA

SEBASTIAN GHIȚĂ CERE DESPĂGUBIRI DE 1 MILION DE LEI „TORȚIONARILOR” PORTOCALĂ ȘI ONEA

3 min read
0
0
209

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță s-a constituit parte civilă în dosarul foștilor procurori DNA Ploieşti, Lucian Onea și Mircea Negulescu. Patronul România TV solicită daune morale de 1 milion de lei. Informaţia apare într-un document publicat de g4media.ro şi a fost confirmată de surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Prin societatea de avocaţi „Micu, Zaragiu şi Asociaţii”, Ghiţă solicită „despăgubiri materiale pentru repararea prejudiciului nepatromonial produs şi imputabil celor doi inculpaţi”.

Ghiță susține că dosarele întocmite împotriva sa de cei doi foști procurori DNA i-ar fi afectat grav și semnificativ dreptul la onoare, la reputație, demnitate și imagine și ar fi reprezentat, în realitate, un mecanism represiv declanșat împotriva sa.

Ghiță susține în cerere că, ”în pofida mediatizării activității nelegale desfășurate de cei doi inculpați”, el este preceput încă drept un infractor de ”rang înalt”.

 

În luna iulie, foștii procurori DNA Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost trimiși în judecată de Secția Specială pentru că l-ar fi determinat pe fostul deputat PSD Vlăduț Cosma să contrafacă probe împotriva prietenului săi, Sebi Ghiță.

Potrivit Secției Speciale, procurorii DNA i-ar fi dat lui Cosma un înscris olograf pe care Ghiță își notase nume și sume de bani cheltuite în Republica Moldova ca acesta să li-l trimită prin poștă. Cu alte cuvinte, l-ar fi pus pe Cosma să planteze probe împotriva lui Ghiță astfel încât ei să îl ancheteze pe Ghiță pentru coruperea alegătorilor din Republica Moldova pentru ca aceștia să voteze cu Victor Ponta la alegerile prezidențiale din 2014. Mai mult, cei doi procurori DNA l-ar fi convins pe Cosma să falsifice niște tabele cu nume de alegători din Moldova și să fabrice astfel probe împotriva lui Ghiță.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Guvernul ia în calcul înăsprirea restricțiilor

Guvernul ia în calcul modificarea restricțiilor de circulație, din cauza creșterii numărul…