Acasa Eveniment Sebastian Ghiță se simte amenințat de ultimele declarații ale fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea

Sebastian Ghiță se simte amenințat de ultimele declarații ale fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea

5 min read
0
0
66

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat, joi seară, la Antena 3, că se simte vizat de declaraţiile fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea. „E evident o ameninţare la adresa mea, de aceea mă şi tem”, a declarat Sebastian Ghiţă care a afirmat că va lua legătura cu avocaţii săi pentru a găsi metode de a se proteja.

Sebastian Ghiţă a declarat, joi seară, la Antena 3, că se simte vizat de declaraţiile făcute de fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, mai ales că, anterior, i-a pronunţat numele într-un interviu acordat unei publicaţii.

„Din păcate nu e prima (ameninţare – n.r), într-un interviu de acum ceva timp, dintr-un ziar electronic, mi-a pronunţat numele direct şi a spus «Sebastian Ghiţă a greşit» şi am perceput-o ca pe o avertizare. De data aceasta, să spui despre un om – oricare ar fi el – că va avea un destin tragic, sau că i se va curma… sunt cuvinte care nu au ce să caute. Da, am spus-o, mă simt vizat şi mă simt ameninţat”, a spus Sebastian Ghiţă.

Acesta a precizat că va lua legătura cu avocaţii săi pentru a găsi măsuri de protecţie pe care să le ia, făcând o paralelă cu cazul fostului spion rus Sergei Skripal.

„Aţi văzut ce s-a întâmplat în Londra, cum au otrăvit în Londra serviciile ruseşti”, a mai spus Ghiţă.

Întrebat dacă se teme şi ce fel de ameninţare consideră că este, Ghiţă a spus: „E evident o ameninţare la adresa mea, de aceea mă şi tem. De aceea am şi fugit din România”.

Joi, Florian Coldea a vorbit despre cei care trădează interesele statului, comparându-i cu Iuda, care a sfârşit tragic, „ca orice trădător”.

„Aş vrea să reamintesc de un celebru personaj biblic, care, în urmă cu circa 2000 de ani, a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă, ulterior, l-au apucat remuşcările? Lucrul nu s-a putut repara şi răul făcut n-a putut fi rezolvat. Evident, ca orice trădător, destinul i-a sfârşit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare că unii, în mod vizibil, practică astăzi acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba, mai mult, par să-şi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie ale statului român”, a declarat Florian Coldea.

Florian Coldea declara, în septembrie 2017, într-un interviu pentru Ziare.com, întrebat dacă Sebastian Ghiţă a fost ofiţer SRI, că răspunsul la această întrebare reprezintă o informaţie cu caracter clasificat şi l-a definit pe Ghiţă drept „un om de afaceri care a făcut lucruri nepermise şi continuă să facă greşeli”, conchizând că „fiecare este responsabil pentru propriile fapte”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Din cauza gripei, școlile din toată țara vor fi închise vineri

Şcolile din toată ţara vor fi închise vineri, din cauza gripei, au decis ministerele Sănăt…