Acasa Eveniment Şef din Poliţie reţinut pentru trafic de droguri

Şef din Poliţie reţinut pentru trafic de droguri

10 min read
0
0
97

Un şef din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi prins comercializând droguri a fost arestat. Cristian Danu, şeful de post de la Răducăneni, 37 de ani, aducea din străinătate droguri de mare risc (pastile Extasy și MDM) comandate online de pe platforma “darknet”. Mai mult, el a cultivat cannabis outdoor în județul Vaslui și l-a vândut pe piața din Iași. Şi iubita acestuia, studentă la Psihologie, la Universitate, a fost reţinută sâmbătă, sub aceleaşi acuzaţii.

Agentul de Poliţie Cristian Danu, şef de post în comuna Răducă­neni, a fost arestat preventiv vineri seara, după ce fusese reţinut, el fiind inculpat de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism pentru introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri. Potrivit unor surse judiciare, el ar fi fost implicat în activităţile ilicite alături de iubita sa, o studentă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, înscrisă la Psihologie, alături de care locuia în municipiul Iaşi. Diana Lăcrămioara Muntean a fost şi ea arestată preventiv pentru 30 de zile. La fel ca şi în cazul poliţis­tului, decizia a fost luată de Tribunalul Vas­lui, cei doi fiind originari din acest judeţ.

Cristian Danu se afla în vizorul anchetatorilor de mai multă vreme, filajul în cazul său fiind efectuat de ofiţeri de la Crimă Organizată din Vaslui. Joi, şeful de post de la Răducăneni a mers în judeţul Vaslui pentru a ridica un colet cu droguri pe care îl comandase din străinătate. În pachet s-ar fi aflat pastile de ecstasy, un drog puternic ce a căpătat notorietate în rândul consumatorilor din Iaşi, în ultimii ani. Ecstasy se vinde în special în cluburile tehno, preţul unei pastile variind în funcţie de calitate.

La nivel oficial, până aseară, reprezentanţii DIICOT nu au oferit detalii despre ancheta ce îl vizează pe poliţist. Danu era angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi din 2017, fiind încadrat în sistem din sursă externă, adică doar în urma unui concurs, fără să fie absolvent al unei şcoli de poliţie. Poliţistul nu era foarte mulţumit de salariul de poliţist. Anul trecut, în timp ce s-ar fi ocupat cu traficul de droguri, Cristian Danu se lupta în justiţie cu propria instituţie, pentru a primi salariu mai mare.

Agentul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi pentru a i se recunoaşte drepturile băneşti aferente studiilor superioare, însă a pierdut procesul, în primă instanţă, în octombrie anul trecut. A formulat apel, iar în perioada următoare ar trebui să se prezinte din nou în instanţă. După ce a fost reţinut, Danu a fost pus la dispoziţie de către şefii Poliţiei ieşene. Dacă va fi găsit vinovat, el va fi exclus din sistem. „Avea cam doi ani de când a intrat în rândul poliţiştilor. A fost recrutat din sursă externă. Nu îl ştiu personal. Noi ne gândim că în felul acesta se curăţă sistemul, însă face foarte mult rău imaginii poliţiei ieşene. Suntem mâhniţi de un aşa comportament“, a comentat comisarul şef Costel Gâtlan, şeful IPJ Iaşi, după ce Danu a fost arestat.

Comunicatul oficial:

La data de 01.02.2019 şi 02.02.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor D.C. şi M.D.L, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reţinut faptul că, în noaptea de 31.01.2019/01.02.2019, inculpatul D.C. a fost depistat în flagrant, după ce a preluat de pe raza comunei Deleni, judeţul Vaslui, un colet, expediat din Belgia, conținând cantitatea de 168,7 grame de Ketamină.

Totodată s-a stabilit faptul că, în cursul lunii mai 2018, inculpatul a comandat, din Germania, 100 comprimate Extasy, conținând (MDMA), droguri de mare risc care au fost introduse în țară în luna octombrie 2018.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul, agent de poliție în cadrul I.P.J. Iași, se ocupa cu introducerea în țară de droguri sintetice comandate online de pe platforma “darknet” din Olanda sau Germania.

Totodată a rezultat faptul că inculpatul, ajutat de concubina sa, inculpata M.D.L, a cultivat cannabis outdoor, într-o zonă rurală a județului Vaslui, pe care ulterior îl comercializau en-gros pe raza municipiului Iași.

La data de 01.02.2018, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la un imobil folosit de către inculpata M.D.L., a fost identificată cantitatea de 11,7 kg cannabis, ambalate in pungi vidate, pregătite pentru vânzare.

La data de 02.02.0218, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activități infracționale desfășurate.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Vaslui și B.C.C.O. Iași, cu sprijinul Postului de Poliție Răducăneni, DGIPI.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

diicot.ro

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…