Acasa Social Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru componenţii loturilor olimpice se va desfăşura în perioada 10-25 mai

Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru componenţii loturilor olimpice se va desfăşura în perioada 10-25 mai

2 min read
0
0
33

Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru componenţii loturilor olimpice se va desfăşura în perioada 10-25 mai, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline/sportive va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi se va derula în intervalul 10-25 mai 2018. Comisia judeţeană va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială”, relevă sursa citată.
Potrivit acesteia, înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, 16 mai – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, respectiv 17-18 mai – evaluarea competenţelor digitale.
Probele scrise au următorul calendar: 21 mai – Limba şi literatura română, 22 mai – proba obligatorie a profilului, 23 mai – proba la alegere a profilului şi specializării şi 24 mai – limba şi literatura maternă.
„Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18.00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18.00 – 20.00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale”, se mai arată în comunicat.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…