Acasa Sport Sinaia, premiată drept cea mai bună stațiune de schi la Word Ski Awards, fiind primul an în care România a fost nominalizată

Sinaia, premiată drept cea mai bună stațiune de schi la Word Ski Awards, fiind primul an în care România a fost nominalizată

3 min read
0
0
399

Potrivit unui comunicat emis, marți, de Primăria Sinaia, World Ski Awards este singura inițiativă globală care premiază și promovează excelența în turismul de iarnă, a V-a ediție a evenimentului având loc în perioada 17-19 noiembrie la Kitzbühel (Austria).

Anul acesta, România a fost inclusă pentru prima dată pe lista nominalizărilor din cadrul galei World Ski Awards. În cadrul acestei gale au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și diferite agenții de turism dedicate sporturilor de iarnă, din peste 30 de țări din întreaga lume.

Nouă stațiuni de schi din țara noastră au fost nominalizate în cadrul galei, fiind vorba despre Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina, dintre acestea Sinaia câștigând, prin vot direct, trofeul și statutul de cea mai bună stațiune de schi din România.

„Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. (…) S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. (…) Investiții pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro. (…) Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Vlad Oprea.

La Sinaia au început pregătirile pentru sezonul de iarnă, instalațiile de zăpadă artificială fiind pornite la Cota 2000 și urmând ca, în funcție de temperatura aerului și precipitații, sezonul de schi să fie deschis, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii decembrie, arată sursa citată.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Personal medical infectat cu COVID-19 la Spitalul Municipal Câmpina

Odată cu creşterea constantă a numărului de noi îmbolnăviri, creşte, din păcate, şi număru…