Acasa Justiție Soție de senator, condamnată la închisoare

Soție de senator, condamnată la închisoare

4 min read
0
0
30

Soţia senatorului PSD, Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, a fost condamnată de Curtea de Apel Cluj, la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. 

Conform unui comunicat trimis astăzi de Curtea de Apel se arată că intanţa: “aplică inculpatei pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 2 ani şi 3 luni, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv de 5 luni şi 10 zile, aceasta executând în final:- 2 ani (doi) 8 luni (opt) şi 10 zile (zece) închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) C.pen., ca pedeapsă complementară”(…). se arată în decizia instanței.

Mihaiela Cordoș este acuzată că „vindea” posturi de asistente, infirmiere şi de profesori suplinitori. Magistrații au decis ca pedeapsa să fie cu suspendare și să-i confiște peste 8000 de euro.

În luna martie a.c.,  acesteia i s-a aplicat o pedeapsă totală de trei ani și șase luni cu executare. A fost acuzată de trafic de influență, două acte. Una compusă dintr-un singur act material și ce-a de a doua, în formă continuată, din 26 de acte. Pedeapsa rezultantă e de trei ani și șase luni.

Mihaiela Cordoș a recunoscut învinuirea și probele din dosar. În iunie 2015, procurorii DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Cordoș pentru trafic de influență, iar pentru soțul ei, senatorul Alexandru Cordoș, și fiica lor, Andreea, au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor.
La rândul său, senatorul Alexandru Cordoș, intrat de astăzi în rândurile PRU, ăn perioada 2013 – 2015, „în calitate de senator în Parlamentul României, în schimbul unor foloase necuvenite a pretins față de suspectul Mureșan Dorin Dumitru că are influență asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apă Arieș și Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) și că va interveni pe lângă aceștia pentru câștigarea de către firmele administrate de omul de afaceri a unor proceduri de achiziție publică organizate având ca obiect închirierea de utilaje”, precizează anchetatorii.

Influența pe care suspectul Cordoș Alexandru a pretins că o are pe lângă persoanele respective a fost una reală, firmele respective câștigând procedurile de achiziție publică organizate de SISETN și Compania de Apă Arieș.

Pentru „sprijinul” acordat, suspectul Mureșan Dorin Dumitru i-a remis în repetate rânduri suspectului Cordoș Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al căror cuantum nu a putut fi stabilit în mod cert până în prezent, mai susțin procurorii DNA.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…