Acasa Social Sponsorizare de paturi ATI şi aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean Ploieşti

Sponsorizare de paturi ATI şi aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean Ploieşti

2 min read
0
0
290

Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a primit, prin sponsorizare, două paturi ATI echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcţii vitale, console cu injectomate şi infuzomate.

Potrivit unui comunicat emis, miercuri, de Fundaţia pentru SMURD, valoarea investiţiei este de aproximativ 75.000 USD, paturile şi aparatura medicală fiind oferite SJU Ploieşti cu sprijinul Rompetrol – KMG International.
Echipamentele medicale donate acoperă întreaga gamă de cerinţe clinice şi oferă pacienţilor în stare critică monitorizare şi îngrijire pe termen lung la standarde înalte de terapie intensivă. Astfel capacitatea de tratament ATI la nivelul Spitalului Judeţean Ploieşti a crescut la 20 pacienţi simultan, precizează sursa citată.
„Situaţia pandemică cu care ne-am confruntat în ultimul an a scos la iveală atât necesităţile de dotare cu sisteme performante în număr adecvat a unităţilor sanitare aflate în linia întâi, dar şi implicarea şi responsabilitatea socială a companiilor care activează în ţara noastră. Un astfel de exemplu este demersul de faţă prin care Rompetrol dotează secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Ploieşti, crescând astfel capacitatea tehnică şi calitatea îngrijirilor medicale acordate în acest spital”, a afirmat, potrivit comunicatului, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Compania cu profil petrolier a mai donat, la finalul anului trecut, 4 paturi de terapie intensivă, echipate cu toată aparatura necesară, către Spitalul Judeţean Constanţa şi Spitalul ”Matei Balş” Bucureşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…