Acasa Eveniment Stare de alertă epidemiologică, în Prahova, din cauza numărului mare de cazuri de gripă

Stare de alertă epidemiologică, în Prahova, din cauza numărului mare de cazuri de gripă

2 min read
0
0
92

Autoritățile sunt în alertă după ce numărul de cazuri de îmbolnăvire prin gripă au crescut. Potrivit CAS Prahova, în data de 5 ianuarie 2023, a fost emisă instrucțiunea privind „instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă”.
În acest sens, în vederea prevenirii și limitării îmbolnăvirilor prin gripă, se recomandă la nivelul angajatorilor din toate sectoarele de activitate evitarea aglomerărilor din spațiile de lucru și purtarea măștii de protecție, dacă aglomerația nu poate fi evitată. Totodată, este importantă menținerea unei igiene adecvate a mâinilor, iar în cazul apariției simptomelor respiratorii se recomandă cetățenilor prezentarea la cabinetul medicului de familie în vederea stabilirii indicațiilor terapeutice.
Potrivit Direcțiai de Sănătate Publică Prahova, pentru saptamana 52 au fost raportate de care furnizorii de servici medicale 236 cazuri clinic compatibile cu gripa (pentru saptamana 51 au fost raportate 152 cazuri, pentru saptamana 50 – 35 cazuri si pentru saptamana 49 – 8 cazuri).
• Recomandarile generale pentru populatie sunt urmatoarele:
– consultarea medicului de familie la aparitia simptomelor respirator pentru a stabili indicatiile terapeutice, izolarea si eventuale investigatii suplimentare;
– adresarea la centrele de evaluare/centrele de permanent organizate la nivelul judetului;
– respectarea etichetei tusei si strânutului, utilizarea de batiste de unica folosinta;
– mentinerea unei igiene adevate a mâinilor, in vederea reducerii raspândirii virusului; evitarea aglomeratiilor, aerisirea spatilor inchise si purtarea mastii de protectie:
– continuarea vaccinari antigripale, in special pentru populatia expusa la rise crescut de imbolnavire sau complicatii ale gripei – persoane cu vârsta peste 65 de ani, gravide, persoane imunodeprimate, persoane cu afectiuni cronice respiratorii sau cardiace.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Înnoirea parcului auto și dezvoltarea infrastructurii, printre principalele obiective ale directorului adjunct al TCE Ploiești, Raul Petrescu

După cum știți, Raul Petrescu ocupă postul de director adjunct al Societății Transport Căl…