Acasa Cultură Statuia Regelui Mihai I în mărime naturală, dezvelită la Sinaia

Statuia Regelui Mihai I în mărime naturală, dezvelită la Sinaia

2 min read
0
0
123

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută de ani de la naşterea suveranului, anunţă Casa Regală a României pe pagina sa de Facebook.
Potrivit sursei citate, autorul statuii care este realizată în bronz, în mărime naturală, reprezentându-l pe Regele Mihai în uniforma de mareşal al Armatei Române, este sculptorul Bogdan Ioan.
Acesta a câştigat concursul naţional lansat în acest sens în urmă cu un an.
Proiectul este realizat printr-un parteneriat al Asociaţiei pentru Patrimoniu Regal Peleş cu Ministerul Culturii şi cu Primăria Oraşului Sinaia.
Ceremonia va avea loc în parcul din faţa Primăriei Sinaia, la ora 11,00, iar la eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor centrale, locale, membri ai societăţii civile, ai Armatei României şi ai Bisericii Ortodoxe Române, precizează sursa citată.
„Alături de statuile Regelui Carol I şi Reginei Elisabeta, amplasate pe terasa Castelului Peleş, monumentul Regelui Mihai este un nou reper al identităţii naţionale şi al istoriei comunităţii din Sinaia”, arată Casa Regală a României.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La Ploiești, iluminatul public festiv de sărbători va fi aprins marți, 30 noiembrie

Momentul oficial de deschidere a iluminatului public ornamental de sărbători, în municipiu…