Acasa Cultură Știați că…? Predator trebuia jucat de Jean-Claude Vandame! În final, a fost concediat

Știați că…? Predator trebuia jucat de Jean-Claude Vandame! În final, a fost concediat

4 min read
0
0
181

Jean-Claude Van Damme a rupt, in sfarsit, tacerea despre implicarea sa in filmul „Predator”. De-a lungul anilor, au circulat in presa tot felul de variante, iar actorul a decis sa clarifice situatia si sa spuna cum s-au petrecut lucrurile din punctul lui de vedere.

Aflat in plin turneu de promovare al celui mai recent film, „We All Die Young”, care s-a lansat la cerere si in anumite cinematografe, Jean-Claude Van Damme a povestit ce s-a intamplat in 1987, cand a fost la un pas sa-l joace pe Predator in filmul omonim.

La vremea respectiva, era un actor proaspat in domeniul divertismentului si a vrut sa-si faca un nume bazandu-se pe artele martiale si abilitatile lui din acest domeniu. El spune ca a stiut de la inceput ca proiectul „Predator” nu i se va potrivi: „Il aveam pe prietenul meu cu mine, in caldura si umiditatea din Puerto Vallarta, si i-am spus ca nu cred ca o sa fac fata. La vremea aia abia probasem costumul, nici macar nu incepusera filmarile”, a povestit Van Damme.

Pentru ca Jean-Claude Van Damme nu era suficient de inalt, producatorii l-au imbracat intr-un costum despre care a spus ca nu ii era bun, il incomoda si ii limita miscarile. In momentul in care regizorul i-a cerut sa faca un anumit tip de saritura, actorul si-a dat seama ca nu va putea sa se desfasoare cum trebuie si a devenit vocal.

„Cand Joel mi-a cerut sa sar, stiam ca va iesi rau si i-am zis ca e imposibil sa fac ce-mi cere. I-am zis ca avem o problema si atunci m-a concediat”, a explicat Van Damme.

Povestea actorului difera de cea spusa de membrii distributiei si echipajului, care au insistat ca Jean-Claude voia ca extraterestrul sa faca miscari de kick-boxing si sa nu poarte masca.

Initial, Predatorul era extrem de greoi si avea capul asemanator cu cel al unei rate. Van Damme a fost angajat sa joace creatura, insa a renuntat dupa doua zile spunand ca numele lui nu va aparea in distributia filmului si ca oricum nu poate purta costumul cu pricina.

Surse din productie sustin ca starul si-ar fi dorit ca „Predator” sa fie mai mobil, ba chiar sa faca niste miscari de arte martiale, iar cand propunerile lui au fost primite cu reticenta de regizorul John McTiernan, s-a retras, punand in mare pericol productia.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, primul ucenic al lui Iisus şi propovăduitor al Ev…