Acasa Eveniment Suspectul de pedofilie şi-a recunoscut fapta; ar mai exista un caz similar în 2015

Suspectul de pedofilie şi-a recunoscut fapta; ar mai exista un caz similar în 2015

6 min read
0
0
38

Suspectul de pedofilie şi-a recunoscut fapta, potrivit liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, care a adăugat că ar mai fi existat o faptă comisă în 2015 de acelaşi bărbat.


„Era şoferul unui şef de serviciu (din Brigada Rutieră – n.r.), nu era în echipa operativă. A fost adus la audieri de dimineaţă. Şi-a recunoscut fapta din câte ştiu eu. (…) Şi mai prezum eu că există o legătură de cauzalitate şi cu fapta din 2015”, a spus Coarnă, luni, la sediul Poliţiei Capitalei.
El a precizat că echipa operativă a fost sesizată de către colegii bărbatului de la Brigada de Poliţie Rutieră.
„Informaţia clară a plecat de la Brigada de Poliţie Rutieră, colegii lui au venit şi au făcut sesizarea la echipa operativă. Trebuie să analizăm în profunzime de ce şi cum a reuşit, a putut să reziste în sistem fără a fi depistat din timp, pentru că trebuia… Vedeţi, se pare că mai avem o faptă în 2015, un AN (autor necunoscut – n.r.) acolo, care a rămas neelucidat”, a explicat Coarnă.
Potrivit liderului sindical, suspectul se transferase la Brigada Rutieră de la Jandarmerie.
„Practic, Poliţia este îngenuncheată în acest moment. Nu e bine să generalizăm prea mult. E bine să spunem Stan Eugen de la Brigada de Poliţie Rutieră a săvârşit o infracţiune de pedofilie. (…) Dar el, ca persoană fizică a săvârşit această infracţiune. Sigur că sistemul are o problemă, de ce a ajuns acolo. (…) Fiecare poliţist este testat o dată la trei ani sau ori de câte ori situaţia o impune”, a susţinut Dumitru Coarnă.
Poliţiştii au prins luni un bărbat de 45 de ani, suspect în cazul agresiunii sexuale din 5 ianuarie asupra celor doi minori, în cartierul bucureştean Drumul Taberei. El este agent de poliţie la Brigada Rutieră.
„La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se află un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuală din 5 ianuarie 2018 – un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi procedurale prevăzute de Codul de procedură penală”, informa luni dimineaţa Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Judecătoria Sectorului 6 a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a poliţistului Eugen Stan, acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală.
Decizia nu este definitivă, însă este executorie, iar Eugen Stan va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.
Eugen Stan este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.
Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în ziua de 5 ianuarie, în intervalul orar 10,10 – 10,55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe palierul etajului 8 – ”inculpatul a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani, şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani”.
Anchetatorii efectuează cercetări în peste 15 cazuri de agresiuni sexuale în care ar putea fi implicat poliţistul de la Brigada Rutieră.
Potrivit unor surse din Poliţie, procurorii verifică toate cazurile care au un mod de operare asemănător cu cel al poliţistului Eugen Stan, pentru a stabili dacă acesta a fost implicat.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…