Acasa Justiție Suspiciuni de dare de mită pentru angajare la Matermitatea Ploieşti

Suspiciuni de dare de mită pentru angajare la Matermitatea Ploieşti

2 min read
0
0
185

Două asistente de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti au fost audiate, joi, cu privire la o suspiciune de dare şi luare de mită pentru a fi angajate pe perioadă determinată, a declarat directorul unităţii medicale, Gheorghe Alexandru.
„Două asistente care erau de gardă au fost luate în această dimineaţă pentru declaraţii într-un dosar care priveşte suspiciuni de dare şi luare de mită pentru angajare. Ele lucrează în spital din luna mai 2020, fiind angajate pe perioadă determinată, respectiv pe perioada stării de alertă impusă de pandemie”, a spus directorul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti.
El a adăugat că i-au mai fost cerute documente privind angajarea celor două asistente, precum şi alte informaţii privind achiziţii efectuate de spital.
„Ulterior, mi-au fost solicitate contractele lor de angajare pe care le-am pus la dispoziţia anchetatorilor. De asemenea, am primit şi o adresă prin care mi se solicită contractele de achiziţii pentru perioada 2017-prezent. Le voi pune la dispoziţia procurorilor. Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova”, a afirmat Gheorghe Alexandru.

Cele două femei, care au experienţă în domeniu, au fost angajate în luna mai a acestui an, ier ele sunt suspectate că ar fi oferit mită unui director adjunct din unitatea sanitară, au declarat surse din spital.

Contractele lor de muncă au fost încheiate pe durată determinată, cu posibilitatea de prelungire la fiecare şase luni.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Guvernul ia în calcul înăsprirea restricțiilor

Guvernul ia în calcul modificarea restricțiilor de circulație, din cauza creșterii numărul…