Acasa Justiție Tânărul din Păcureți care ți-a ucis tatăl cu un topor a primit 4 ani de detenție

Tânărul din Păcureți care ți-a ucis tatăl cu un topor a primit 4 ani de detenție

5 min read
0
0
203

Un tânăr, în vârstă de 17 ani, din comuna prahoveană Păcureți, care în luna octombrie a anului trecut şi-a ucis cu un topor tatăl şi apoi a anunţat pe Facebook moartea acestuia, încercând să ascundă urmele crimei, a fost condamnat la patru ani într-un centru de detenţie. În acelaşi dosar, un alt tânăr care a ştiut despre comiterea omorului a fost condamnat la opt luni pentru favorizarea făptuitorului.

Tribunalul Prahova l-a condamnat la patru ani de închisoare într-un centru de detenţie pe Ionuţ Florian Barbu, un tânăr de 17 ani dintr-o comună prahoveană, care, în octombrie anul trecut, şi-a ucis cu un topor tatăl după ce acesta l-a certat pemtru că a ajuns târziu acasă.

Tânărul, care se află în prezent în penitenciarul Mărgineni din 24 octombrie anul trecut, poate contesta decizia.

În acelaşi dosar, judecătorii au dispus o pedeapsă de opt luni de închisoare pentru un prieten al lui Ionuţ Florian Barbu, care a ştiut despre comiterea crimei dar nu a anunţat poliţia.

La momentul omorului, tânărul Ionuţ Florian Barbu era elev în clasa a XI-a la liceul din localitatea Bălţeşti.

După comiterea faptei, Florin şi mama sa au încercat să şteargă urmele crimei în speranţa că nimeni nu-şi va putea da seama ce se întâmplase în casa familiei Barbu. Tânărul, cu mult sânge rece, a luat tampoane de vată şi a şters de sânge rana făcută de lama toporului, ba mai mult a şi cusut plaga. Femeia a încercat şi ea să-şi ajute copilul şi a acceptat să spele totul în jur atât cât a putut, inclusiv hainele victimei, dar şi pe cele ale fiului său. Sângele însă s-a îmbibat în podeaua din lemn şi în salteaua patului în care dormea victima atunci când a fost ucisă. Totul a fost acoperit cu covoare şi cu pături pentru a nimeni să nu observe.

A doua zi, fiul şi mama sa au cumpărat un coşciug şi s-au pregătit de cele creştineşti, ca şi când bărbatul ar fi murit din cauze naturale şi chiar au chemat vecinii la priveghi. Totul s-a terminat atunci când Florin a mers la medicul de familie pentru a obţine documentele necesare în astfel de cazuri, însă doctorul a refuzat să facă acest lucru, suspectând că este ceva necurat la mijloc. Acesta a fost cel care a şi alertat autorităţile. Poliţia a venit la uşa familie Barbu luni dimineaţă, iar când au verificat cadavrul bărbatului au descoperit rana de la cap şi apoi urmele de sânge de pe podea. Mama suspectului recunoaşte acum că a făcut totul din milă pentru fiul ei, sperând că autorităţile nu vor afla despre crimă. “Era clasa a XI-a şi trebuia să facă pe a XII-a şi apoi să dea şi el Bac-ul. Acum dă Bac-ul la puşcărie, ce să-i fac!”, a spus femeia, la vremea respectivă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CCR a decis că dublarea alocaţiilor acordate copiilor este constituţională

Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, că legea care anula OUG 2/2020, prin …