Acasa Social Taxa Radio-TV rămâne, după ce a fost scoasă de pe lista din proiectul de lege al PSD

Taxa Radio-TV rămâne, după ce a fost scoasă de pe lista din proiectul de lege al PSD

2 min read
0
0
36

Taxa Radio-TV rămâne în vigoare, după ce Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor a decis să o scoată de pe lista din proiectul de lege al PSD privitor la eliminarea a 102 taxe. Senatul, ca primă cameră sesizată, a aprobat săptămâna trecută proiectul social-democraţilor.

Eliminarea taxei Radio-TV a stârnit îngrijorarea Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, a mai multor ONG-uri şi a conducerilor celor două instituţii publice. La nivel european, majoritatea covârşitoare a instituţiilor publice de radio şi televiziune se susţin financiar cel puţin parţial prin taxa Radio-TV colectată de la cetăţeni.

Luni dimineaţă, angajaţii Radioului Public au protestat faţă de eventualitatea eliminării taxei. Circa 100 de persoane au ieşit în faţa sediului, la… o cafea. Aceasta a fost justificarea protestarilor, care nu au cerut în prealabil aprobarea pentru a manifesta.

Reprezentanţii radioului public au subliniat că taxa este cea mai mică din Europa – 2,5 lei pe familie lunar și că, în anul 2015, a fost asigurat 48% din bugetul instituţiei prin contribuţia publică.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Check Also

INVENTARUL DOVEZILOR – 2. A renunțat populația Europei, de bună voie, la secole de democrație?

Pentru cartelul petrolului şi al medicamentelor, UE este o simplă bază operativă de la car…