Acasa Economic Terasele ar putea fi dechise de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie. REGULILE PENTRU REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR ŞI TERASELOR

Terasele ar putea fi dechise de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie. REGULILE PENTRU REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR ŞI TERASELOR

5 min read
0
0
404

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că românii își pot face planuri de vacanţă în faza actuală a epidemiei de COVID-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat. Dacă lucrurile evoluează în bine, autorităţile iau în calcul să deschidă terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie. 

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a declarat Nelu Tătaru vineri, în timpul unei vizite la Iași.

La interior restaurantele se deschid în două faze, iniţial se va opera o deschidere parţială pe 15 iunie. Apoi, la 1 iulie ar urma să aibă loc relaxarea majoră, respectiv redeschiderea tuturor localurilor HoReCa. Acest lucru se va întâmpla doar dacă nu există derapaje majore la număr de cazuri de îmbolnăviri.

România se află de o săptămână într-o fază descrescătoare a curbei cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar încă sunt pacienți la terapie intensivă și se înregistrează în continuare decese.

De la 1 iunie, data la care Guvernul a anunţat că va permite redeschiderea localurilor, fiecare patron va trebui să
respecte o serie de reguli care să asigure distanţarea socială a clienţilor.
În primă fază, restaurantele vor lucra la o capacitate de 50% în interior.

REGULILE PENTRU REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR ŞI TERASELOR
Autorităţile, împreună cu reprezentanţii industriei, au întocmit un draft privind noile reguli.
1) depărtarea meselor la cel puţin 2 metri una de alta
2) stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adică între scaunul de la o
masă şi cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.
3) va fi obligatorie purtarea măştilor de către personal
4) clienţii vor fi obligaţi să poarte măşti doar în zonele de confluenţă, atunci când se ridică de la masă şi merg la
toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alţi clienţi de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.
5) la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.
6) după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanţi

7) triaj epidemiologic pentru angajaţi: li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să
depăşească 37 de grade pentru a fi primiţi la muncă.
8) va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze şi temperatura clienţilor.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Tinerii solicită sprijinirea sectorului de tineret

Consiliul Tineretului din România (CTR) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești …