Acasa Economic Timbrul de mediu se transformă… în alte două taxe

Timbrul de mediu se transformă… în alte două taxe

2 min read
0
0
76

Pe principiul lui Lavoisier, în România nimic nu se pierde, când e vorba de taxe, totul se tranformă! Astfel, timbrul de mediu nu dispare, cum era de așteptat, ci se tranformă.

După ce a fost declarat ilegal de Comisia Europeană, acum, ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, propune ca timbrul de mediu să fie înlocuit cu o taxă inclusă în prețul carburantului. Este vorba de majorarea prețului la carburant cu aproape doi lei pentru fiecare plin, precum și de un sistem de impozitare diferențiat pentru mașini, în funcție de norma de poluare a motorului.

Taxa auto a fost introdusă prima dată la începutul anului 2007. De atunci, a trecut prin diverse transformări şi a avut mai multe denumiri, printre care: taxă auto, de primă înmatriculare, taxă verde sau timbru de mediu.

Varianta propusă acum ar putea fi una corectă, susţin şi transportatorii. Transportatorii, însă, sunt nemulţumiţi că există și alţi poluatori, care însă nu sunt taxaţi. Iar criteriul „poluatorul plăteşte” ar putea elimina nedreptăţile din acest sector. Și chiar ne gândim cam cât ar trebui să plătească, spre exemplu, rafinăria LukOil?

Transportatorii mai spun că varianta actuală a taxei de mediu blochează şi dezvoltarea companiilor deoarece le este foarte greu să cumpere maşini noi şi să le vândă pe cele uzate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…