Acasa Eveniment Trafic blocat în zona Cheia din cauza copacilor căzuți. Autoritățile județene surprinse nepregătite, în plină iarnă!

Trafic blocat în zona Cheia din cauza copacilor căzuți. Autoritățile județene surprinse nepregătite, în plină iarnă!

3 min read
0
0
226

În plină iarnă, autoritățile județene din Prahova sunt mereu luate prin surprindere. Chiar dacă, astăzi, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în urma căreia s-a decis operaționalizarea Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Intervențiilor, activarea grupei operative la sediul ISU Prahova, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică.

Deși, în cadrul ședinței au fost analizate starea drumurilor naționale și județene, pregătirea utilajelor și mijloacelor de intervenție,precum stocurile de materiale antiderapante, ca de obicei, autoritățile județene sunt neputincioase.

Traficul este blocat, miercuri după-amiaza, pe DN1A, la circa un kilometru de Cheia, unde mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, informează IPJ Prahova.
Potrivit datelor primite prin apel la 112, pe DN 1A, mai sus de Cheia la circa 1 km spre judeţul Braşov, au căzut copaci pe carosabil din cauza vântului şi traficul este blocat, precizează IPJ Prahova.

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova anunţă că pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac căzut în Sinaia, pe strada Pustnicului şi pentru degajarea unui copac căzut în Comarnic, cartier Podu Lung.

Teoretic, chiar și ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a condus, în această seară, o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Având în vedere codurile şi avertizările emise de meteorologi, ministrul afacerilor interne a cerut structurilor MAI şi autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizare să fie pregătite pentru intervenţie.

Practica. însă, ne doboară!

F. Vasilescu

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Poliţiştii vor fi dotați cu mijloace de înregistrare audio-video

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, vineri, că se doreşte ca în scurt ti…