Acasa Eveniment Tribunalul a suspendat decizia CJ Prahova privind reducerea aparatului de specialitate cu aproape 100 de posturi

Tribunalul a suspendat decizia CJ Prahova privind reducerea aparatului de specialitate cu aproape 100 de posturi

8 min read
0
0
85

Tribunalul Prahova a suspendat, miercuri, punerea în aplicare a hotărârii Consiliului Judeţean (CJ) privind reorganizarea aparatului de specialitate şi reducerea acestuia cu 96 de posturi, decizia fiind executorie.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul a admis în parte o cerere formulată de 17 angajaţi ai CJ, în calitate de reclamanţi şi a dispus suspendarea executării hotărârii nr. 14/27.01.2021, emisă de CJ Prahova, până la pronunţarea instanţei de fond.
Decizia de miercuri este executorie de drept, însă ea poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

În data de 27 ianuarie, CJ Prahova a aprobat un proiect privind reorganizarea aparatului de specialitate al instituţiei şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale acesteia, la votarea căruia nu au participat consilierii PSD şi PPU-SL. Proiectul prevedea o reducere cu 96 de posturi/funcţii, de la 247 posturi/funcţii la 151 posturi /funcţii.

La acel moment, o parte a angajaţilor CJ au atras atenţia asupra faptului că demersul privind reducerea numărului de posturi este ilegal şi imoral, având în vedere procesele civile aflate pe rolul instanţelor.
Consilierul juridic Gabriela Tudorache a arătat că iniţierea acestui proiect s-a făcut cu nerespectarea sentinţei civile prin care Tribunalul Prahova a suspendat executarea hotărârii CJ privind reducerea aparatului propriu cu 101 posturi, procesul în care Tudorache şi alte trei angajate ale instituţiei au calitatea de intimat reclamant fiind în faza de soluţionare a recursului la Curtea de Apel Ploieşti.
Totodată, Gabriela Tudorache a afirmat, în faţa consilierilor, că în paralel cu procesul de reorganizare, la CJ au fost angajate, fără concurs, mai multe persoane care au venit prin transfer din afara instituţiei pe posturi care nu fac obiectul reorganizării. „Acest lucru nu este nici legal, nici moral”, a spus consilierul juridic din cadrul CJ.
Punctul său de vedere a fost susţinut şi de consilierul juridic Andreea Moise, parte în acelaşi proces.

Pe rolul Tribunalului Prahova se află mai multe acţiuni introduse de angajaţi ai CJ care contestă demersurile conducerii instituţiei privind restructurarea aparatului propriu şi reorganizarea.

În urma acestora, Tribunalul Prahova a suspendat executarea hotărârilor CJ referitoare la reducerea aparatului propriu cu 101 posturi şi la desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază.
Preşedintele CJ Prahova anunţa, pe 5 noiembrie 2020, că propune reducerea aparatului de specialitate al instituţiei cu aproape o jumătate din numărul de posturi existente, dar şi desfiinţarea a două direcţii din subordine. Iulian Dumitrescu a precizat atunci, într-o conferinţă de presă, că actuala structură de personal este „plafonată şi plină de pile de partid”, astfel că, în actuala formulă, obiectivele pe care şi le-a propus nu pot fi îndeplinite.
Pe 13 noiembrie 2020, CJ Prahova a aprobat o hotărâre privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al instituţiei şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia. Ulterior, CJ a emis un comunicat de presă în care anunţa că aparatul propriu va fi redus, la propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu, cu 101 posturi.
„Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliul Judeţean Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, faţă de 247 câte sunt în prezent. În şedinţa de astăzi, (…) consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, cu largă majoritate, proiectul iniţiat de preşedintele Iulian Dumitrescu privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia”, preciza comunicatul menţionat.
Ulterior, patru angajate ale CJ Prahova au cerut în contencios-administrativ suspendarea hotărârii adoptate în luna noiembrie privind restructurarea organigramei instituţiei. Astfel, Tribunalul Prahova a admis, pe fond, cererea şi a dispus suspendarea executării HCJ 140/13.11.2020 până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare a acesteia.
Decizia pronunţată de Tribunal este executorie de drept. Aceasta a fost atacată cu recurs de CJ Prahova.
La data de 18 februarie, Tribunalul Prahova a dispus suspendarea executării unei hotărâri a CJ privind desfiinţarea Direcţiei de Pază din subordine, după ce angajaţii acesteia au atacat în Contencios Administrativ decizia CJ.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții și în Prahova. CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mur…